BIST 10.251
DOLAR 32,30
EURO 34,80
ALTIN 2.406,30
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lı kadının cenazesi Türkiye'de!

Paris’te öldürülen PKK’lı 3 kadının cenazesi Türkiye'ye geldi

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri İstanbul'a getirildi.Cansız, Doğan ve Söylemez'in cenazeleri, Türk Hava Yolları'nın Paris-İstanbul seferini yapan tarifeli seferiyle saat 16.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi.

Uçakta öldürülen 3 kadının aileleri, yakınları ve arkadaşlarının da bulunduğu öğrenildi.

Cenazelerin Atatürk Havalimanı apronunda THY'nin 18.45'te hareket edecek Diyarbakır uçağına nakledilmesi bekleniyor.

20130116.173438_salih06.jpg

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Güvenlik önlemleri kapsamında gazetecilerin aprona çıkarak uçaktan görüntü almasına izin verilmedi.

Cenazelerin, programda bir değişiklik olmaması halinde saat 21.00 sıralarında Diyarbakır'da olması öngörülüyor.

Emniyet güçleri, söz konusu uçağın İstanbul'a iniş saatinin yaklaşmasıyla birlikte Atatatürk Havalimanı'na çıkan yollarda, dış hatlar çevresinde ve apronu gören kısımlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

VALİ: UÇAKTAN UÇAĞA TRANSFER EDİLECEKLER

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da cenazeler gelmeden önce yaptığı açıklamada ''Fransa'dan İstanbul'a geliş ve yapılması düşünülen cenaze merasimleri ilgili bir takım planlamalar var. Emniyetimiz ve emniyet güçlerimiz, bu süreci İstanbul'a geliş ve gidişleri takip edecek. Yaşanabilecek, bu durumdan medet ummak isteyecek çok cılız, olayın farkına varamamış hamleleri, hareketleri yakından izleyeceğiz. Dolayısıyla bir sıkıntı yok.Emniyet yetkilileri gereken tüm tedbirleri alacak. Zaten havalimanının içerisinde yapılacak olan bir transfer. Havalimanının içerisindeki tedbirler zaten belli. Aprona hiç kimsenin girmesi söz konusu değil. Bir uçaktan diğerine yapılacak transferle yürüyecek bir işlem, dolayısıyla bunun normal, makul seviyede alınacak tedbirlerle gerçekleşmesi söz konusu. Olağanüstü yapılacak herhangi bir şey yok" diye konuştu.

Diyarbakır'da kalabalık bir kitle tarafından karşılanması beklenirken cenazeler merkez Bağlar İlçesi'ndeki Bayramoğlu Camii'ne götürülecek. Daha sonra geçmişte Nevruz kutlamalarının da yapıldığı Batıkent Meydanı'na götürülerek, burada geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenecek. Törenin ardından toprağa verilmek üzere Sakine Cansız'ın cenazesi Tunceli'ye, Fidan Doğan'ın cenazesi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne, Leyla Söylemez'in cenazesi ise toprağa Mersin'e gönderilecek.