BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

Cemal Kaşıkçı kimdir öldürüldü mü Reuters'tan bomba iddia

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundaki randevusuna giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı merak ediliyor. Peki Cemal Kaşıkçı kimdir, kaç yaşında? Cemal Kaşıkçı öldürüldü mü? İşte Cemal Kaşıkçı'ya dair merak edilenler ve son gelişmeler...

Abone ol

2 Ekim Salı saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğundaki randevusuna giden Cemal Kaşıkçı'dan (Jamal Ahmid H. Khashoggi) bir daha haber alınamadı. Herkes Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğunu merak ederken Reuters haber ajansı, çok konuşulacak bir iddia ortaya attı ve Türk polisinin Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğüne inanıldığını yazdı. Peki Cemal Kaşıkçı kimdir kaç yaşında. Cemal Kaşıkçı öldürüldü mü? 

Cemal Kaşıkçı Kimdir? Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.

Bomba iddia! 'Gazeteci Cemal Kaşıkçı Suudi Konsolosluğunda öldürüldü'...

Kayıp Gazeteci Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın önde gelen İngiliz gazetesi Arab News'de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak çalıştı.

Gazeteci Kaşıkçı, Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. Yazı işleri müdürü olarak görev süresi 52 gün sürdü. Gazetede bir dizi makalenin yayınlanmasının ardından Suudi Arabistan hükümeti tarafından kovuldu.

Bu olaydan sonra gönüllü olarak Londra'ya sürgüne gitti. İngiltere'de Al Faisal'ın ekibine danışman olarak katıldı. Daha sonra, Prens Turki Al Faysal El Saud'a medya danışmanı olarak hizmet verdi.Nisan 2007'de Cemal Kaşıkçı, ikinci kez Al Watan'da yazı işleri müdürü olarak çalışmaya başladı. Kaşıkçı, 17 Mayıs 2010'da yeniden istifa etmek zorunda kaldı.

Onun ikinci istifasından sonra Cemal Kaşıkçı, Al Arab News Channel, MBC, BBC, El Cezire ve Dubai TV dahil olmak üzere, Suudi ve uluslararası kanallar için siyasi yorumcu olarak görev yaptı.

Bin Ladin İle Röportaj Yaptı: Cemal Kaşıkçı, 1980'lerde Usame Bin Laden'in serüvenini takip etti. Kaçıkçı, Ladin ile birkaç kez röportaj ve söyleşiler yaptı.

Emniyetten Cemal Kaşıkçı açıklaması: Dışarı çıkmadı

Cemal Kaşıkçı Öldürüldü mü? Reuters'in ismini vermediği iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türk polisi kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın elçilikte öldürüldüğüne inanıyor. Yetkililerden biri, “Türk polisinin ilk değerlendirmesine göre, Kaşıkçı İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürüldü. Cinayetin önceden tasarlandığına ve cesedin konsolosluk binası dışına taşındığına inanıyoruz” dedi.Suudi Yetkililer Konuşmayı Reddediyor: Türk yetkililer, cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğine dair bir bilgi paylaşmadı. Geçtiğimiz gün Reuters’a konuşan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise, ülkesinin Kaşıkçı’yla ilgili arama çalışmalarına yardım ettiğini belirtmiş ve olası bir ‘adam kaçırma’ konusuyla ilgili konuşmayı reddetmişti. 

Nişanlısı Suudi konsolosluğu önünde kayıp gazeteciyi bekliyor

2 Uçakla 15 Kişi Geldi: Anadolu Ajansı'nın dün akşam emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise gazeteci Kaşıkçı'nın Konsolosluğa girdiği saatlerde Başkonsolosluk binasında 2 uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşı bulunuyordu. Bu kişiler daha sonra geldikleri ülkelere geri döndüler.

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan haber var