BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  DÜNYA

Trump'ın adayı cinsel saldırı şüphelisi ABD'de Yüksek Mahkeme üyesi oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh, hakkındaki cinsel saldırı suçlamalarına rağmen Senato'da onaylandı.

Abone ol

ABD Senatosu, hakkında cinsel saldırı suçlamaları bulunan Brett Kavanaugh'un Yüksek Mahkeme adaylığını 48'e karşı 50 oyla onayladı. Bu onayın ardından Trump adeta havalara uçtu. Oylama, Senato'da gerçekleşen Kavanaugh'un adaylığını protesto eden bir grup nedeniyle bir süre kesintiye uğradı.

Oylamadan hemen önce konuşma yapan Senato azınlık lideri Chuck Schumer, koltuğu hak etmediğini' belirttiği Kavanaugh'u Senato'yu yanlış yönlendirmekle suçladı. Schumer Yargıç Kavanaugh'un çevre koruma, kadın hakları, medeni haklar, LGBT hakları, yerli Amerikan hakları, sağlık koruma ve işçi haklarına karşı olduğunu dile getirdi.

'SÜPERSTAR VE EFSANEVİ BİR BİLGİN'... Senato'nun çoğunluk lideri McConnell ise siyasi izlenimlerin Kavanaugh'u 'bir süperstar ve efsanevi bir bilgin' şeklinde tanımladığını savundu.

KADINLAR PROTESTO EDİYORDU... Kadın hakları hareketleri günlerdir ülke çapında Kavanaugh'u protesto eder ve bugün de Senato'yu basarken, Trump'ın adayı nihai oylamada Senato'nun 100'den fazla üyesinin çoğunluk oyunu aldı.

ABD bu skandalı konuşuyor! Trump'a ağır darbe

 TRUMP HAVALARA UÇTU... ABD Başkanı Donald Trump da oylamanın ardından yaptığı Twitter paylaşımında, "ABD Senatosu'nu BÜYÜK ADAYIMIZ Yargıç Brett Kavanaugh'ı Yüksek Mahkeme'ye kabul ettiği için alkışlıyor ve tebrik ediyorum. Bugün ilerleyen saatlerde kendisinin atamasını imzalayacağım ve resmi olarak yemin edecek. Çok heyecanlı!" değerlendirmesinde bulundu. 

SENATODA OTURUM DÜZENLENDİ...  ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği yargıç Brett Kavanaugh hakkında birden fazla cinsel saldırı suçlaması var. Bunlardan biriyle ilgili Senato Adalet Komisyonu'nda mağdur olduğunu iddia eden kadınla zanlı Kavanaugh'un ifade verdiği oturum düzenlenmesinden 10 gün sonra, Senato Genel Kurulu, Kavanaugh'un atanmasına onay verdi.

YÜKSEK MAHKEMEDE AŞIRI MUHAFAZAKAR AĞIRLIĞI... ABD'de Anayasa Mahkemesi konumundaki Yüksek Mahkeme, kürtajdan silaha, eşcinsel evliliklerinden ifade özgürlüğüne en ideolojik, en kutuplaştırıcı meselelerde son sözü söyleyen yargı makamı. Üyelikleri de ömür boyu sürüyor. Silah yanlısı, kürtaj karşıtı Kavanaugh'un atanmasının onaylanmasının ardından, artık Yüksek Mahkeme'deki ideolojik denge, aşırı muhafazakar kanattan yana ağır basacak. 

Trump'ın adayına şok suçlama: Tecavüz sırasında beni...

Trump'ın adayına ikinci şok! Pantolonunu indirip...