BIST 9.142
DOLAR 32,40
EURO 35,04
ALTIN 2.327,74
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia! 'Gazeteci Cemal Kaşıkçı Suudi Konsolosluğunda öldürüldü'...

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayan ünlü gazeteci ile ilgili bomba iddia. Reuters iki polis kaynağına dayandırarak, "Türk yetkililer Cemal Kaşıkçı'nın önceden tasarlanarak konsolosluk binasında öldürüldüğüne inanıyor" haberi yaptı.

Abone ol

SUUDİArabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bomba bir iddia gündeme geldi. Reuters haber ajansı, Türk polisisinin Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğüne inanıldığını yazdı. 

KONSOLOSLUKTA ÖLDÜRÜLDÜ VE TAŞINDI... Reuters'in ismini vermediği iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türk polisi kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın elçilikte öldürüldüğüne inanıyor. Yetkililerden biri, “Türk polisinin ilk değerlendirmesine göre, Kaşıkçı İstanbul’daki konsolosluk binasında öldürüldü. Cinayetin önceden tasarlandığına ve cesedin konsolosluk binası dışına taşındığına inanıyoruz” dedi.

SUUDİ YETKİLİLER KONUŞMAYI REDDEDİYOR... Türk yetkililer, cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğine dair bir bilgi paylaşmadı. Geçtiğimiz gün Reuters’a konuşan Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ise, ülkesinin Kaşıkçı’yla ilgili arama çalışmalarına yardım ettiğini belirtmiş ve olası bir ‘adam kaçırma’ konusuyla ilgili konuşmayı reddetmişti. 

'2 UÇAKLA 15 KİŞİ GELDİ...' Anadolu Ajansı'nın dün akşam emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise gazeteci Kaşıkçı'nın Konsolosluğa girdiği saatlerde Başkonsolosluk binasında 2 uçakla İstanbul'a gelen ve bir kısmı Suudi yetkili olan 15 Suudi vatandaşı bulunuyordu. Bu kişiler daha sonra geldikleri ülkelere geri döndüler. 

Konsoloslukta sır olan Suudi gazeteci için soruşturma

Emniyetten Cemal Kaşıkçı açıklaması: Dışarı çıkmadı

Suudi Arabistan Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı