BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkcı için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Abone ol

İSTANBUL'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkcı için Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş adım. Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçi'den kayıp gazeteci Kaşıkçı için izahat istendi...

Suud vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkcı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na önceki gün girdiği ve bir daha çıkamadı.  Edinilen bilgiye göre Cemal Kaşıkcı önceki gün öğle saatlerinde nişanlısı Hatice A. ile birlikte bazı evrak işlemleri için Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na geldi. Nişanlısı Hatice A'yi dıyarıda bırakan Cemal Kaşıkcı'nın içeri girdiği ve bir daha dışarı çıkamadığı belirtildi. 

İBRAHİM KALIN: HALA BAŞKONSOLOSLUKTA... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün akşam yaptığı açıklamada, "Bizdeki bilgilere göre bu kişi hâlâ Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosloğu'nda. Takip etmeye devam edeceğiz" demişti.

TÜRK NİŞANLISIYLA EVLENMEK İÇİN EVRAK ALACAKTI... Konsolosluk önünde açıklama yapan Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı da, "Cemal bey Türkiye'de evlenecekti. Bununla ilgili evraklar lazımdı. Evrakları tamamlamak için Cemal bey dün öğlen saat bir buçukta buraya gelmişti. Bu kapıdan girdi ve hâlâ çıkmadı. İki gün geçti aradan" demişti. 

DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞ... Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'da kral değişiminden sonra tutuklanan ilk kişilerden birisi olduğu ve ilk bırakılan isim olduğu öğrenildi. 

TELEFONLA 'GEL' DEMİŞLER... Konsolosluk binasının önünde bekleyen Kaşıkçı'nın nişanlısı H.A, "Konsolosluğa gitmeden önce bilgi almak için aradığı konsolosluktan 'gelin, evraklar hazırlıyoruz' diye bilgi verilmesi üzerine konsolosluğa gitti. Bana telefonları verdi, 'Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa da hemen (AK Parti Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve Türk Arap Medya Derneği'ne haber verirsin' dedi. İçeri girdi, şu ana kadar kendisinden haber yok" dedi.