BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin okulunda Kahhar duası mı okutuldu?

Cemaatin Suudi Arabistan'daki okullarında, gece 03.00'te uyandırılan öğrencilere beddua mı ettiriliyor?

Abone ol

Akşam si yazarı , bugün köşesinde Gülen okullarında geceyarısı kaldırılan çocuklara zorla beddua ettirildiğini yazdı.

17 Aralık operasyonundan sonra yaptığı bedduayla gündeme oturan Gülen'den sonra bu kez de benzer uygulamanın cemaat okullarında devam ettiği ileri sürüldü.

YARIM SAAT YA KAHHAR DUASI

İddianın sahibi ise Akşam yazarı Murat Kelkitlioğlu. Yazar, bir arkadaşının anlattığı olayı bugün köşesine taşıdı. İşte o bölüm:

"Olay cemaatin Suudi Arabistan’daki okullarında yaşanıyor. Bu uygulama 15 gün önce bütün okullarda planlı bir şekilde gerçekleştirilmiş.
Okulların yurtlarında kalan öğrenciler, gece saat 03.00’te uyandırılarak Teheccüd Namazı için abdest almaları istenmiş. Öğrencilere, ağabeyleri öncülüğünde Teheccüd Namazı kıldırılmış. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve arkadaşları için Ya Kahhar Duası okunmaya başlamış. Duaya şaşıran çocuklar bir an duraksayınca, ibadeti yöneten abilerinin uyarısıyla daha gür bir sesle Ya Kahhar duası yarım saat kadar devam etmiş.  
Ya Kahhar duası zalimin ıslahını, mümkün olmadığı halde kahrına niyet eden bir dua. Yani Erdoğan ve arkadaşlarına yine beddua ediliyor. Ancak duanın çok özel bir tarafı var. Hakkında beddua edilen kişi bunu hak etmiyorsa kahır için okuyan ona zulüm etmiş olacağından bu beddua kendisine dönüyor."

Peki Kahhar ne anlama gelir, duası nedir? Allah'ın 99 ismi arasında yer alan Kahhar'ın duası ne zaman edilir? Çekinceler neler?

EL-KAHHAR: KAHRETMEYE MUKTEDİR OLAN

Mutlak galip ve her an kahretmeye muktedir olan, her şeye galip gelen, gücünün üstünde güç olmayan ve bütün düşmanlarını kahreden. Düşmanlarını ezmekte, mazlumları korumakta ve masumları ezip haklarını gasp edenlerden geri alma konusunda  Allah’tan başka daha güçlü ve daha çabuk kimse yoktur. Kendisine yükselen sesleri işitir. Sahiplerinin kim olduğunu en ince ayrıtılarına kadar bilir. Masumları ve mazlumları korur, ezdirmez.

İKİ TARAFI KESKİN BİR KILIÇ GİBİDİR

EL-KAHHAR ismi iki tarafı da keskin bir kılıç gibidir. Bu nedenle haksız yere okuyan kimse kendisini mahveder. Yapılan beddua hadislerde anlatıldığı gibi, gökyüzüne çıkar ve hedefini arar. Şayet bulamazsa sahibine geri döner. Bu nedenle önce okunacak kimsenin önce ıslahı için dua edilir. Eğer ıslahı mümkün değilse Allah’a havale etmek en doğrusudur. Kahrını istemek yapılacak en son iştir. 

GECE YARISI OKUTULUR

Gece yarısı ve güneş doğarken zikredenler düşmanlarına galip gelirler. Ve düşmanın zulmünden kurtulur. Mazlumlar, üzerlerindeki zulmün kaldırılması için bu isme sığınıp  zikrine başvururlar.

EL-KAHHAR'IN SIRLARI

 1. "Yâ Kahhâr" ism-i cehlini okumaya devam edenlerin nefs-i emmâresi zayıflar, dünyaya karşı olan sevgisi zail olduğu gibi düşmanları da perişan olur.

Maddi ve manevi düşmanların sonunun gelmesi için, gece ortasında (100) defa okunur ve sonunda şu mealde dua edilir:"Bana zulmederek hakkımı gasbeden filandan hakkımı al, Allah'ım."

 2. Yâ Kâhini yâ zel batşiş şedidi entellezî lâ yütâkuntikâmühû.

 Sihrin tesirini yok etmek için bu satır bir cam parçasına yazılır. Harp zamanında elbiseye yazılırsa düşmanlar hezimete uğrar.

 3. Bu ism-i şerife devam edenlerin kalbinden dünya muhabbeti zail olur. Nefsi emmaresi cılızlaşır, düşmanları hezimete uğrar.

 4. Düşmanların perişan olmaları için; seher vaktinde (100) defa: "Yâ Cebbar, yâ Kahhâr, yâ zel batşiş şediyd" diye okunduktan sonra:
"Ey Rabbim! Bana zulmeden şu kimseden hakkımı al" diye dua edilir.

 5. Bu mübarek ismi okuyarak zalimin aleyhine dua edilirse dua gerçekleşir.

6. Bir kimse hacet ve dileğinin gerçekleşmesi için ellerini semaya kaldırarak "Yâ Kahhâr" diye (100) defa okursa, isteği bi iznillah gerçekleşir. Kim duha namazını kıldıktan sonra (7) kere "Yâ Kahhâr" derse, Allah Teala o kimseyi zenginleştirir. Şehvet ve hırsı yenmek için bu mübarek isim okunmalıdır.

DUA

Allahümme inni eselüke bi ismikel kahhari inne (filan bin filan) ezani ve eza ıbadike ve zalemeni ve zaleme ıbadike in künte ta'lemü ennehü sayer ciu amma hüve aleyhi fe eslihhü ve veffikhü ve in künte ta'lemü ennehü sayer ciu amma hüve aleyhi fe ekhirhü ve demmirhü bi ismikel kahhar ya kahhar ya kahhar ya kahhar.