BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  MEDYA

AK Parti oyları satın alıyor! Başbakan bilgisiz!

"İmam hatip binası inşası, devlet rantıyla din eğitimi bir yolsuzluk ve AK Parti bu şekilde oy satın alıyor." Türköne yine kızdıracak!

Abone ol

AK Parti'ye kapatılma davasının da açılmasını isteyen Zaman si yazarı Mümtazer Türköne, AK Parti'yi ve Erdoğan'ı bombalamaya devam ediyor!

Türköne'ye göre imam hatip binasının ihale karşılığı inşası, devlet rantıyla din eğitimi, cemaatlere para aktarma yolsuzluk demek ve AK Parti bu yolla oyları satın alıyor. Türköne ayrıca yolsuzluk konusunda Erdoğan'ın bilgi eksikliğinin olduğunu kendisinin ise bu eksikliği kapatacağını söyledi. Türköne bu sözleriyle yine şimşekleri üzerine çekecek!

“Koskoca Başbakan bilmeyecek de, kim bilecek?”
diye sorabilirsiniz. “Yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım: Devletin kasası soyuluyor mu, soyulmuyor mu?” lafını ettiğine göre, başlıktaki soruyu sormamızın ve cevabını aramamızın makul bir gerekçesi mevcut.

BAŞBAKAN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ... 

İki ihtimal var: Birincisi Başbakan işine geldiği şekilde bir yolsuzluk tanımı yapıyor ve ortaya dökülüp saçılan mahkemelik işleri, bu tanımın dışına çıkartıp aklamaya kalkıyor. İkincisi, Başbakan safiyane şekilde yolsuzluğun ne olduğunu gerçekten bilmiyor. Her iki ihtimal tek bir şeyi gösteriyor: Başbakan sadece çok dar bir şekilde tanımladığı sınırlar içinde yolsuzluk olmadığını kabul etmiş oluyor

BUNUN ADI SİYASİ YOLSUZLUK!

Devlet iktidarının siyasal çıkar sağlamak için suistimali, -bakanlara ve çocuklarına yönelik rüşvet iddiaları ve Urla villaları dışında- 17 Aralık’tan beri gündemde olan yolsuzluk soruşturmalarının aslî eksenini oluşturuyor.

Ortaya döküldüğü kadarıyla ATV-Sabah’ın devri ve TÜRGEV soruşturmaları doğrudan siyasetin finansmanına dair yolsuzluk iddialarını kapsıyor. Somutlaştıralım: Sabah-ATV grubunun yalın-kılıç parti propagandası yapması, AK Parti için bir siyasî çıkardır. Şayet bu çıkar, kamu ihalelerini dağıtma karşılığı sağlanıyorsa bunun adı siyasî yolsuzluktur.

Şayet kamudan rant temin edenler -mesela ihale alanlar- karşılığında mecburen TÜRGEV’e bağışta bulunuyorsa veya -çok açık söyleyelim- imam-hatip binası inşa ediyorsa, bunun adı “laiklik karşıtı eylem” değil, doğrudan siyasî yolsuzluktur. Neden?

OYLAR SATIN ALINIYOR

Hükümet’in zorlaması ile devlet rantı üzerinden sağlanan din eğitimi veya cemaat ve tarikatlara kamu kaynaklarının aktarılması siyasî çıkar temini anlamına gelir; zira demokratik siyasî rekabetin âdil ve eşit şartlarda gerçekleşme imkânı ortadan kalkmış olur. Buna “oy satın alma” denir.

BAŞBAKAN'IN BİLGİ EKSİKLİĞİNİ KAPATMAYA DEVAM EDECEĞİM 

İster bireysel ister siyasal çıkar sağlama amacı ile yapılan, devletin gölgesindeki siyasal yolsuzlukların kaynağında kamu erkinin yani devletin rant yaratma ve dağıtma yeteneği bulunur. Bu rantın nasıl yaratıldığını ve dağıtıldığını takip ettiğiniz zaman siyasal yolsuzluğun mecralarını da yakalamış olursunuz.

Başbakan’ın yolsuzluklar konusundaki bilgi eksikliğini kapatmaya devam edeceğim.


 turkone-akparti-kapatilsin-mi.jpg


Türköne'den olay sözler! AK Parti kapatılsın mı?

Türköne "AK Parti'nin kapatılmasın" dedi ama yazısının sonunda kapatma davasına bakın ne dedi!