BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  GÜNCEL

Cemaat operasyonunda 21 kişi için tutuklama talebi!

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 22 kişiden 21'i, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

Uşak'ta, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan 22 kişiden 21'i, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla önceki gün Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan  22  zanlıdan 21'i, savcılıktaki işlemlerin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Zanlılardan Y.B.Y, sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.  

Poliste susma hakkını kullanan zanlılardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Ali Yıldırım ile toplam 4 kişinin Cumhuriyet Savcılığı'nda ilk kez ifade verdikleri öğrenildi. 

Bu arada Eski Merkez Bankası Başkanı MHP Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, adliyeye gelerek zanlıların yakınları ile sohbet etti.

Durmuş Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine "Adalet istiyoruz" diyerek  mahkeme aşamasının beklenmesi gerektiğini ifade etti. 

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden 27'si gözaltına alınmış, 5'i sorgularının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Aralarında UOSB Başkanı Ali Yıldırım da bulunduğu H.K, M.T, C.B, C.K, H.H.A, Y.B.Y, S.Ö, A.C.B, G.K, U.S, M.E.Y, Ş.Ö, V.M, M.C, N.Ö, B.A, A.A, N.Ö, S.K, H.Ş, M.B, bugün adliyeye sevk edilmişti. 

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve Fetullah Gülen'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturmada, bazı iş adamlarının da aralarında olduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı. 

Arananlar arasında yer alan iş adamı H.S'nin yapılanmanın başında bulunan "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu, Uşak'ı yakın illerin bölge merkezi yaptığı ileri sürülmüştü. 

Şüphelilerin aralarındaki görüşmeler için mesaj grubu oluşturdukları, yazışmaları özel yazılımla şifreledikleri öne sürülmüş, bilişim suçlarıyla ilgilenen polisin şifreli yazılımı çözmek için çalıştığı öğrenilmişti.