BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması ölü sayısı yükseldi

Ankara patlamasında yaşamını yitirenlerin sayısı 102'ye yükseldi. Ankara patlamasına ilişkin son açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 102’ye yükseldiğini duyurdu. Başsavcılık, soruşturmayla ilgili olarak 13 kişinin gözaltında olduğunu da açıkladı.

Ankara Başsavcılığı'nın basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden vatandaşımızla birlikte, söz konusu olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 102 olarak tespit edilmiştir. Bu kişilerden toplam 101'inin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup, otopsi işlemlerinin ardından cenazeleri ailelerine teslim edilmiştir.

Soruşturmayla ilgili olarak halen 13 kişi gözaltındadır. Bu kişilerin sorgusu devam etmektedir. Derinleştirilen soruşturmada eylemlerin gerçekleştirilmesinde ilgisi bulunan şüphelilere dair önemli ipuçlarına ve bilgilere ulaşılmıştır.

Soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkartılması için Emniyet birimlerimizle uyum içerisinde yapılan çalışmalar kesintisiz biçimde hızlı, özverili ve titizlikle devam etmektedir. Çalışmalarımızdan istenilen sonucun elde edilmesi bakımından; kamuoyumuzun spekülatif haberlere itibar etmemesi, devam eden sürecin sonucunu sükunet içerisinde beklemesi istirhamımızdır."

Saldırıda ağır yaralanan Eğitim Sen üyesi öğretmen Ata Önder Atabay cuma sabahı hayatını kaybetmişti. Eğitim Sen'in internet sitesinden yapılan açıklamada, "Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Ata Önder Atabay katliamda ağır yaralanmıştı" denilerek, öğretmenin vefatı duyurulmuş; Atabay'ın ölümüyle ölü sayısı 100'e yükselmişti. 

Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ölü sayısının 99 olduğunu açıklamıştı.

Saldırıyla ilgili soruşturma da sürüyor. Henüz saldırıyı gerçekleştirenler ve örgüt bağlantısı olup olmadığı resmi makamlarca açıklanmadı. Canlı bombalardan birinin kimliğinin belirlendiğini söyleyen Başbakan, "DEAŞ ve PKK'nın olayda etkin rol oynama ihtimali yüksek" demişti.