BIST 11.190
DOLAR 42,56
EURO 49,57
ALTIN 5.735,97
HABER /  DÜNYA

Çocuklarınızın fotoğraflarını paylaşmayın!

Alman polisi ebeveynleri sosyal medyada çocuklarının fotoğraflarının kötü amaçlı insanların eline geçebileceği ihtimaline karşı paylaşmamaları konusunda uyardı.

Abone ol

Almanya'nın Hagen kenti polisinin yaptığı uyarıda, sosyal medyada yayınlanan fotoğrafları üçüncü kişilerin rahatlıkla kendi bilgisayarlarına kaydedebildiği hatırlatıldı.

Ebeveynlerin çocukları için güzel bularak paylaştığı fotoğrafların bir süre sonra çocuğa büyük zararlar verebileceği bildirildi.

KÖTÜ AMAÇLA KULLANILABİLİR

Polisin açıklamasında, örneğin plajda oynayan bir çocuğun çıplak fotoğrafının çok farklı amaçlarla kullanılabileceği belirtildi. Hatta bu fotoğrafların sapıkların eline geçme ve farklı internet sayfalarında yayınlanma ihtimaline dikkat çekildi.

Çocuklarınızın fotoğraflarını paylaşmayın! - Resim: 0

7 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI

Hagen polisinin bu uyarısı sosyal medyada hızla yayıldı. Açıklamayı bir günde 110 bin kişi paylaşırken, binlerce yorum yapıldı. Polis, açıklamanın ilk günde 7 milyon kişiye ulaştığını tahmin ediyor.