BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Merkel'e: Nobel'iniz sizin olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Müslüman Dini Liderler Zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan 30 bin mülteci kabul etti diye Merkel'in Nobel'e aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da düzenlenen 1'inci Asya-Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi Kapanış Oturumu'na katıldı. Erdoğan burada dini liderlere hitap etti. Erdoğan Merkel'in Nobel'e aday gösterilemesine; ''Biz Nobel meraklısı değiliz. Nobel'iniz sizin olsun'' sözleriyle tepki gösterdi. Toplantıda İslam dünyasının yaşadığı sıkıntılara değinen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Sizleri medeniyetlerin başkenti İstanbul'da ağırlamaktan gurur duyuyoruz. 13 Ekim'de başlayan ve bugün nihayete inen zirvenin, gönül ve muhabbet köprülerimizin daha da ziyade olmasını istiyorum.

BU ZİRVE İSLAM DÜNYASI İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Bu zirvenin sadece Türkiye ve katılımcı ülkeler için değil, tüm İslam dünyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

ÜMMET ŞİMDİ PARAMPARÇA

Bugün ümmet olarak yaşadığımız rahmet kıtlığının sebebi budur. Ümmetin vahdedinden bahsedemeyiz. Dünyada ümmet şu anda paramparça. Ümmetin birliğini sağlamak için bu toplantıların çok çok gerekli olduğunu düşünüyorum.

MÜSLÜMANLAR ÇOK ZOR ZAMANDAN GEÇİYOR

Türkiye'nin sınır komşuları başta olmak üzere, çok geniş bir coğrafyada Müslümanlar çok zor zamanlardan geçiyor.

"366 BİN VATANDAŞINI KATLEDEN BİR KATİL VAR"

Bir tarafta Müslümanım diyerek 366 bin vatandaşını katleden devlet terörü estiren bir katil var ama ne diyor ben Müslümanım diyor. Bu nasıl Müslümanlık ? Bunu bir başka Müslüman'a sorduğumda aldığım cevap şu; ama o İsrail'e karşı diyor?

O İNSANLAR İSRAİL'E KARŞI DEĞİL Mİ?

Peki o 366 bin kişi İsrail'e karşı değil mi? Onlar da karşı. Sen nasıl kardeşlerini öldürüyorsun ? 12 milyon insan şu anda Suriye'den kaçmış durumda. İçinde bulunduğumuz karamsar tablodan bizi selamete çıkaracak pusula iştişaredir, vahdettir.

"İÇ MUHASEBEMİZİ BİRLİKTE YAPMAK ZORUNDAYIZ"

İletişim ve ulaşım araçlarının gelişmesiyle dünya küçülürken, sınırlar anlamını kaybederken ne yazık ki İslam dünyası arasına yeni duvarlar örülüyor.

MÜSLÜMANLARA KARŞI BİR KARALAMA KAMPANYASI VAR

Müslümanlara karşı sistemli bir karalama kampanyasının sürdürüldüğünü biliyoruz. Bu algının oluşmasından kaynaklanan hataları görmezden gelemeyiz. Müslüman Müslümana eziyeti reva görüyorsa burada bir sorun var demektir.

UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

İç muhasebemizi hep birlikte yapmak zorundayız. Bizi birbirimize kırdırmak isteyenlere karşı uyanık olmak zorundayız, fitne tohumlarının geleceğimize koyulan ipotekler olduğunu hepimiz bilmek zorundayız.

MÜSLÜMANLAR KARDEŞTİR

Müslümanlar kardeştir, öyleyse bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek zorundayız. Bir annenin çocuğu anlamına da gelen ümmet kavramı, İslam dünyasında belirleyici olmalıdır. Bizim medeniyetmizde insan insanın kurdu değil, mümin müminin güven yurdudur.  Sadece Müslümanlar değil, İslamın sahih yorumları da hedef alınmaktadır. Bugün bir varlık-yokluk mücadelesi verilmektedir. 

"ULUSLARARASI SİSTEM BİZİM SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR"

Müslüman olduğunu iddia eden örgütler medeniyet içi çatışma isteyen toplum mühendislerinin en etkili silahıdır. Bizim silahımız ise ferasetimiz ve medeniyet mirasımızdır. Artık şu gerçeğin hepimiz farkında olmalıyız; uluslararası sistem bizim sorunlarımıza çözüm üretemiyor.

NOBEL'İNİZ SİZİN OLSUN

2 milyon insanı misafir ediyoruz. Birileri bakıyorsunuz 30 bin kişi alırız diyor, sonra bir de Nobel'e aday gösteriliyor.  Bu biz Nobel'i istiyoruz manasına gelmiyor. Ama bunlar lafını yaptıkları anda Nobel'e aday gösteriliyor. Nobel'iniz sizin olsun. Biz ödül falan talep etmiyoruz, sadece Allah'ın rızasını almak için çabalıyoruz.

"DÜNYANIN KADERİ BM'NİN 5 DAİMİ ÜYESİNİN 2 DUDAĞI ARASINDA''

Dünyanın kaderi  BM'nin 5 daimi üyesinin 2 dudağı arasına bırakılmıştır. Biz dünya beşten büyüktür diyoruz. 5 ülkenin çıkarı Suriye, Irak ve Lübnan'da olduğu gibi milyonlarca insanın geleceğini esir almaktadır. Adalet çağrımızın öncelikli muhattaplarından biri İslam coğrafyasıdır