BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cemaat Erdoğan'ın peşini bırakmıyor

Türkiye'nin yoğun gündeminden uzaklaşan Erdoğan, Pakistan'da beklemediği bir sürprizle karşılaştı.

Abone ol

Erdoğan, Türkiye'den Pakista'a uçtu; ancak Cemaat burada da peşini bırakmadı. Erdoğan'ın da katıldığı Pakistan-Türkiye İş Forumu'nda konuşan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, cemaatin ülkede açtığı Pak-Türk okullarını övdü, bu okulların iki ülke arasında kültürel bir köprü kurduğunu söyledi.

Pakistan ve Türk işadamlarını buluşturan Pakistan-Türkiye İş Forumu, Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da yapıldı.
 
Forum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif eşbaşkanlığında toplandı. İki başbakan, forum salonuna birlikte geldi.
 
TÜRK İŞADAMLARINA DAVET
 
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini dilediklerini söyledi. Şerif, Türk heyetinin ziyaretini iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine verilen önemin ifadesi olarak değerlendirdiklerini kaydetti.
 
TÜRK OKULLARINA ÖVGÜ
 
Navaz Şerif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında ayrıca Türk müteşebbislerce açılan PAK-TÜRK okullarından büyük övgüyle bahsetti. Başbakan Şerif, "23 Pak-Türk okulunun, Pakistan ve Türk gençleri arasında kültürel değişim ve gönül birliğinin yüceltilmesinde oynadığı mükemmel rolden bahsetmek istiyorum." ifadelerini kullandı.