BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müslüman Kardeşler üyeleri açlık grevinde

Mısır'da 450'den fazla Müslüman Kardeşler üyesi kendilerine gösterildiğini söyledikleri "insanlık dışı muameleyi" protesto etmek için açlık grevine başladı.

Abone ol

Mısır'da 450'den fazla Müslüman Kardeşler üyesi kendilerine gösterildiğini söyledikleri "insanlık dışı muameleyi" protesto etmek için açlık grevine başladı.

Aralarında devrik lider Muhammed Mursi'nin baş yardımcılarının da bulunduğu mahkumlar, ailelerini görme haklarının ve tıbbi isteklerinin görmezden gelindiğini söylüyor.

Mursi'nin devrilmesinden bu yana Müslüman Kardeşler üyesi 2 bin kişi tutuklandı.

İslamcı kanattan gelen cumhurbaşkanı Temmuz ayında ordu tarafından devrilmişti.

Müslüman Kardeşler, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada üyelerin "aile ziyaretlerinden, hukuki danışmanlıktan ve tıbbi yardımdan yararlanamadıklarını; ve ayrıca aşırı kalabalık ve kirli hücrelerde tutulduklarını" belirtti.

Müslüman Kardeşler örgütü, açlık grevine aralarında cumhurbaşkanı adayı Hayrat el-Şater, örgütün siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin genel sekreteri Muhammed Badie ve Mursi'nin eski dış ilişkiler danışmanı Essam el-Haddad'ın da bulunduğu üst düzey üyelerin katıldığını açıkladı.

Grup Mursi'nin açlık grevinde olup olmadığını ise açıklamadı.

Mısır'ın ilk demokratik yollardan seçilen cumhurbaşkanı kendisine karşı büyük sokak gösterilerinin ardından Temmuz ayında ordu tarafından devrilmişti.

Kendisi şimdi iktidarda olduğu dönemle ilgili üç davayla karşı karşıya.

İlk celsesi 4 Kasım'da görülen davanın bir sonraki duruşması, avukatların belgeleri inceleyebilmesi için 8 Ocak'a ertelenmişti.