BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  DÜNYA

Kalaşnikof yetim kaldı

Dünyada en fazla insanın öldürüldüğü Kalaşnikof tüfeklerinin tasarımcısı Rus Mikhail Kalaşnikof, 94 yaşında öldü. <br/>Rus haber ajansı Itar...

Abone ol

Dünyada en fazla insanın öldürüldüğü Kalaşnikof tüfeklerinin tasarımcısı Rus Mikhail Kalaşnikof, 94 yaşında öldü.
Rus haber ajansı Itar-Tass’ta yer alan habere göre, Mikhail Kalaşnikof, Ural Dağları yakınındaki Izhevsk kentinde bulunan bir hastanede öldü. Kalaşnikof, Kasım ayında hastaneye kaldırılmıştı.
Kalaşnikof, ismini taşıyan tüfeklerin ilk üretildiği fabrikada 80’li yaşlarına kadar baş tasarımcı olarak çalışmaya devam etmişti. Kalaşnikof, 2007 yılında yaptığı açıklamalarda, kişisel olarak kan dökülmesindeki payından sorumlu hissetmediğini söylemiş ve “Ben rahat uyuyorum. Bir uzlaşıya varmada başarısız olup şiddete başvuran politikacılar suçlanmalı” demişti.
Kalaşnikof’un tasarladığı AK-47 tüfek, dünyanın en popüler silahlarından biri olarak kabul ediliyor. Tüfek, "Avtomat Kalashnikova (Kalaşnikof’un Otomatiği)" ifadesinden ve silahın üretilmeye başladığı 1947 yılından türetilen AK-47 kısaltması ile de tanınıyor. Dünya genelinde 100 milyon Kalaşnikof tüfek bulunduğu tahmin ediliyor.
(İHA)