BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Öcalan’ın kardeşi İmralı’dan döndü

İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve mahkum yakınları, adadaki görüşme...

Abone ol

İmralı Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve mahkum yakınları, adadaki görüşmenin ardından akşam tekrar Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na geldi.
İmralı Adası’ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde hükümlü Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve kendisine eşlik eden kızı Dilek Öcalan, PKK’lı Cumali Karsu’nun kız kardeşi Pervin Oduncu, sabah saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi. Adaya gitmek üzere Gemlik Jandarma Komutanlığı’na gelen Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan ile kızı Dilek Öcalan ve Cumali Karsu, adadaki görüşmenin ardından akşam saat 20.15 sıralarında tekrar Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na geldi. Mahkum yakınlarını götürecek sivil araç, jandarma ekipleri tarafından arandı. Bu sırada aracın bagajının zeytin paketleri ile dolu olması dikkat çekti. Aramanın ardından komutanlığa girmesine izin verilen otomobile binen Fatma Öcalan ve diğer mahkum yakınları, herhangi bir açıklama yapmadan ilçeden ayrıldı.
(İHA)