BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Seçim yarışı kızıştı! Son anketler

Seçime son 3,5 ay kala son operasyonlar anketleri nasıl etkiledi?

Abone ol

Konsensus Genel Müdürü "AK Parti ile CHP İstanbul'da eşit oya sahip" derken, GENAR Genel Müdürü, "AK Parti yüzde 51'le önde." dedi.

Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı ile GENAR Başkanı İhsan Aktaş, Habertürk'te Güne Bakış programına konuk oldu ve Ak Parti ile CHP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını değerlendirdi.

3 büyük kentte yerel seçim nabzının tutulduğu programda, İstanbul için yaklaşık 2 hafta önce yapılan anket rakamları da açıklandı.

GENAR: İSTANBUL'DA AK PARTİ YÜZDE 51, CHP YÜZDE 37,5

GENAR Başkanı İhsan Aktaş Ak Parti'nin adayı Kadir Topbaş'ın yüzde 51 ile önde olduğunu, CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'ün ise yüzde 37,5 oy oranı ile 2. sırada olduğunu açıkladı.

KONSENSUS: İSTANBUL'DA OYLAR EŞİT

Konsensus Genel Müdürü Sarı ise Aktaş'ın aksine aynı tarihlerde yaptırdıkları anketlerde Ak Parti ile CHP'nin İstanbul oylarının eşit olduğunu ve yüzde 40-45 bandında olduklarını belirtti. Sarı ayrıca BDP'nin yüzde 7-8, MHP'nin ise yüzde 2-3 bandında olduğunu açıkladı.

ANKARA VE İZMİR'DE SÜRPRİZ OLABİLİR

İki anket şirketi de İzmir ve Ankara'da sürpriz sonuçların olabileceğini belirtti.

YOLSUZLUK OPERASYONU OYLARI NASIL ETKİLER?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun anket sonuçlarına nasıl yansıyacağı sorusuna da açıklık getiren Sarı ve Aktaş, olayın henüz çok taze olduğunu, vatandaşın kafasının karışık olduğunu, durumu anlayabilmeleri için zaman gerektiğini, o yüzden şu anda anket yapmadıklarını, anket yapmak için doğru zaman olmadığını dile getirdiler.

SARI: AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞER

Konsensus Genel Müdürü Sarı, yaşanan olayların Ak Parti'nin oylarını düşüreceği görüşünde olduğunu da ifade etti.