BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.433,76
HABER /  GÜNCEL

Cemaat AK Parti'nin ABD çıkarmasını tiye aldı!

Hükümete yakın olan aydınların SETA öncülüğünde ABD'ye yaptığı çıkarmayı tiye alan Zaman "Kendileri çaldı kendileri oynadı" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu SETA'nın ABD'ye yaptığı "aydın çıkarması" cemaat cephesinde ilginç bir karşılık buldu. Hükümete destek veren  bir grup Türk analist ve gazeteci, Türkiye’de demokrasinin geleceği konulu konferans vesilesiyle Washington’a çıkarma yaptı.

Taha Özhan (SETA), Oral Çalışlar (Radikal), Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak) ve Mustafa Karaalioğlu’ndan (Star Gazetesi), Etyen Mahçupyan (Zaman) gibi isimlerin panelist olarak katıldığı toplantıyı haberleştiren Zaman gazetesi AK aydın çıkarmasının hüsranla sonuçlandığını iddia etti. Panelin ABD'de alaya alındığını öne süren Zaman

CEMAAT AK AYDIN ÇIKARMASINI TİYE ALDI

AK aydınların Washinton çıkarmasından eli boş döndüğünü iddia eden Zaman si toplantıyı tiye alırken ismini vermediği bazı Amerikalı katılımcıların gözlemlerini paylaştı. Toplantının "propaganda" düzeyinde kaldığını ve ABD'de hiç bir karşılık bulmadığını iddia eden Zaman AK Parti'nin ayın çıkarmasının ciddiye alınmadığını yazdı. "Kendileri çaldı kendileri oynadı" denilen haberde tiye alan ifadeler dikkat çekti. Toplantıya hükümet cephesinden katılan Beşir Atalay için özel bir not düşen Zaman "Atalay’ın konuşmasını dinlemeye Amerikan yönetiminden önemli bir isim gelmemesi dikkat çekti." dedi.

İşte Zaman'ın ABD'ye yapılan AK aydın çıkarmasını tiye aldığı haberdeki ilgili bölüm:

"AK PARTİ  KENDİSİ ÇALDI KENDİSİ OYNADI"

Hükümet çizgisindeki SETA’ya ait Insight Turkey dergisi tarafından salı günü Loews Madison otelinde düzenlenen konferansa, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katılarak ve konuşma yaparak destek verdi. Konuşmacıların çoğu AK Parti’yi övücü yorumlar yaparken, eleştirilerinin odağında ise Hizmet Hareketi vardı. Panellerde RAND’dan Stephen Larrabee hariç Amerikalı sunumcu yoktu. Amerikalılardan pek soru da gelmedi. Salonun büyük kısmını dolduran ve çoğunlukla AK Parti sempatizanı olduğu anlaşılan Türkler, genelde kendileri çalıp kendileri oynadı.

"KEYFİYETİ ZAYIF, PROPAGANDA, KASITSIZ HİCİV"

Zaman’a konuşan bazı Amerikalı katılımcılar, toplantının akademik keyfiyetini çok zayıf bulduklarını, propaganda mahiyetinde gördüklerini ifade ettiler. Bir kaynak, ‘Kimileri sanki önceden belirlenmiş bazı şeyleri söylemek için talimat almış gibilerdi’ yorumunu yaptı. Düşünce kuruluşu CFR uzmanı Steven Cook, AK Parti’yle bağlantılı SETA’nın demokrasi konulu bir konferans düzenlemesini ‘Kasıtsız hiciv’ notuyla takipçilerine duyurdu.

BEŞİR ATALAY İÇİN ÖZEL NOT

Açılış konuşması ve birinci panelin ardından salondan ayrılan Bakan Atalay’a Türkiye’nin yeni Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç eşlik etti. Atalay’ın konuşmasını dinlemeye Amerikan yönetiminden önemli bir isim gelmemesi dikkat çekti.

HABERİN TAMAMI İÇİN