BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  GÜNCEL

Günün 1 Mayıs sorusu Ruşen Çakır'dan geldi!

Ruşen Çakır "Komünizm ölse bile anti-komünizm ölmez" başlıklı yazısında günün 1 Mayıs sorusunu yöneltti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
1 Mayıs'ın başta Taksim olmak üzere bir çok alanda yasaklanması sonucu ortaya çıkan manzarayı yorumlayan Vatan si yazarı Ruşen Çakır iktidar cephesindeki "sol karşıtlğını" eleştirdi.

MADEM SOL ÖLDÜ BİTTİ 1 MAYIS NEDEN HALA DÜŞMAN?

AK Parti iktidarı ve sağ siyasetin sol hareketin dünyada yaşadığı yenilgi ve gerilemeyi anlatıp durduğunu kaydeden Ruşen Çakır "solun öldüğünü iddia edenler sol düşmanlığından, anti-komünizmden hiç ama hiç vazgeçmediler. Ülkemizde bunu her 1 Mayıs öncesi yaşar hâle geldik." dedi.

Çakır "Komünizm ölse bile anti-komünizm ölmez" başlıklı yazısında şöyle dedi.

SOL ÖLDÜ DİYORLAR AMA SOL DÜŞMANLIĞINI BIRAKMIYORLAR!

Zamanla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sol çok ciddi bir manada geriledi; belirleyici olmaktan çıktığı gibi siyasi hayatın akışına herhangi bir etkide bulunamaz durumlara geldiği oldu. Öyle ki öldüğü bile ilan edildi. Ama ilginçtir, solun öldüğünü iddia edenler sol düşmanlığından, anti-komünizmden hiç ama hiç vazgeçmediler. Ülkemizde bunu her 1 Mayıs öncesi yaşar hâle geldik. "Yasaklamak yasak olacak" sloganıyla iktidara gelen ve yaklaşık 12 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP, yoğun mücadeleler sonucu 1 Mayıs'ı bayram ilan etmek ve Taksim'i kutlamalara açmak zorunda kaldı. Ancak sorunsuz iki kutlamanın ardından Taksim'i kapatarak durduk yere gerilim yarattı, yaratıyor.