BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzan itiraf etti

Cem Uzan'ın uydu üzerinden yaptığı konuşması dinlendi. Uzan itiraf etti.

Abone ol

Bugüne kadar İsviçre'deki bankalarda para ve hisse senedinin bulunmadığını savunan Uzan, uydu üzerinden yaptığı görüşmede bunun tam aksini söyledi.

Uzanlar'ın İsviçre'de nakit para, ÇEAŞ ve Kepez hisse senetleri, imtiyaz hisseleri ile altınların bulunması üzerine Türkiye harekete geçti. Cem Uzan dinlemeye alındı ve yurtdışında 'gizli' ya da 'güvenilir' dediği uydu aracılığı ile yaptığı görüşmelerde sobelendi.

BLOKELİ PARAYI SORUYOR

Mahkeme tutanaklarında yer alan bilgilere göre, dinlemeye takılan görüşmelerden birinde Uzan yurtdışında özellikle İsviçre Hükümeti'nin ÇEAŞ ve Kepez hisse senetleri ya da bankalardaki paralar hakkında tavırlarını sorarken, Telsim için, "Telsim benim firmam ben yaşadığım müddetçe kimse alamaz" diyor.

Uzan, hisse senetleri ile ilgili olarak ise Dr. Thomas Müller ile yaptığı görüşmede, "İsviçre'de birtakım hisse senetleriniz var. Hisse senetleri sizin adınızaydı değil mi? Ya da ailenizin adına" sorusu üzerine net bir şekilde "Evet" yanıtını veriyor.

Uzan, el koyulan İmar Bankası sonrası yapılan polis baskınlarının hisseler adına işine geldiğini belirten konuşmasında Müller'e, "Çünkü hisse senetlerinin bir bölümü evde bulundu ve polis tarafından el kondu. Hisse senetlerinin İsviçre'de olup olmadığını hiçbir şekilde ispatlamamıza bile gerek yok" diyor. Uzan, İsviçre'de bloke edilen parasını nasıl kullanabileceğini de soruyor.

Kaynak: Bugün