BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,43
HABER /  GÜNCEL

Kocası için kendini satacak

İnanılmaz bir haber. Kadın kendini ve çocuğunu satışa çıkardı. Neden mi?

Abone ol

Hindistan'da bir kadın, trenin aracını biçmesi sonucu ağır yaralanan kocasının hastane masraflarını ödeyebilmek için oğluyla birlikte kendisini satılığa çıkardı.

Hindistan'da yayımlanan The Times of India gazetesi, ülkedeki milyonlarca yoksulun hastane kapılarında çektiği zorluklara dikkati çekmek amacıyla yayımladığı haberde, 34 yaşındaki genç anne Harsh Sharma'nın dramına yer verdi.

Haberde, bilinci kapalı olan kocası hastaneye kaldırıldığından beri 5 yaşındaki oğluyla yaşam mücadelesi veren genç annenin, evdeki bütün eşyaları sattığı ve ancak 100 bin rupi (yaklaşık 2500 Dolar) toplayabildiği, oysa doktorların tedavi masrafları için 300-400 bin rupi daha istediği belirtildi.

Genç kadının, "Satacak bir şeyim kalmadı, oğlumdan ve kendimden başka" şeklindeki ifadelerine yer verilen haberde, ülkede ücretsiz hizmet veren devlet hastanelerinin bulunduğu, ancak doktor azlığı ve tıbbi malzeme yokluğu yüzünden hastaların özel hastanelere yönlenmek zorunda kaldığına dikkat çekildi.

Yaklaşık 1,1 milyar Hintlinin sağlık sigortasının bulunmadığına işaret edilen haberde, hükümetin geçen hafta günde 30 sentten az parayla yaşamak durumda olan vatandaşlarına bir sağlık sigortası programı başlatıldığını ilan ettiği de belirtildi.

Ekonomik olarak gelişmekte olan Hindistan'da 830 milyon insan, günde 2 dolardan az para kazanarak yaşamaya çalışıyor. Bunlardan 240 milyonuysa günde 1 dolardan az parayla geçinmek zorunda.