BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Çelik'ten asgari ücretle geçinirsiniz iddiası

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, asgari ücretle ilgili yöneltilen eleştirilere verdiği cevap tartışılıyor.

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok, geçinirsiniz. Ona mahkumsanız 800 lira da büyük paradır" dedi. DİSK sendikası bu açıklamaya tepki gösterdi.

Çelik, Habertürk'te katıldığı programda asgari ücretle ilgili eleştirilere yanıt verdi. Balçiçek İlter'in birçok izleyiciden gelen asgari ücretle ilgili eleştirileri belirtmesi üzerine Çelik şöyle cevap verdi:

"ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNİLİR"
 
"Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok. Geçinirsiniz. Ona mahkumsanız 800 TL de büyük bir paradır. Netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir, ekmeğin fiyatı bellidir. Bir geçimdir sürdürebilirsiniz. Bizim meselemiz bu değil. Bunu istismar etmemek lazım. Asgari ücret bir taban fiyattır. Biz diyoruz ki işverene bundan aşağı ücret talep edemezsin. Asgari ücret, sosyal devletin koruma aracıdır. Bunu kaldırırsanız 400 TL ücret teklif eden de olabilir."

"O PARAYLA BİR DE SİZ GEÇİNİN"

Bakan Çelik'in bu sözlerine tepkiler de gecikmedi. DİSK Genel Sekreteri Kani Beko, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı açlık-yoksulluk sınırlarını hatırlattı.

"Devletin kendisi açlığın 1000 lira, yoksulluğun 3 bin lira olduğunu söylüyor. Kendileriyle çelişiyorlar" diyen Beko, Çelik'e "O parayla bir de siz geçinmeye çalışın" diye seslendi.