BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan inanılmaz selamlama!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir etkinlikte konukları selamlama şekli çok konuşulacak.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Balbay için düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Salondakileri "merhaba teröristler" diye selamlayınca duyanlar kulaklarına inanamadı.

Tutuklu CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay için düzenlenen ’Zulümhanede 4’ncü Yıl Etkinliği’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Balbay’ın tutukluluğunun 5’nci yılına girdiğini belirterek, "Zulümhane diyorlar. Kendisi de öyle adlandırıyor. Kitabının adı da öyle. Adına ne derseniz deyin ben orayı toplama kampı olarak adlandırdım. Orası 1942’de Almanya’da Hitler döneminde nasıl toplama kampları varsa 2010’ların Türkiye’sinde de onun bir başka versiyonu, İstanbul Silivri’de var" diye konuştu.

BAŞBAKANA GÖRE BU SALONDAKİLER DE TERÖRİST

Silivri’de tutuklu bulunanların muhalefet etmeleri nedeniyle orada bulunduklarını savunan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın tüm iktidar karşıtlarını teröristlikle suçladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Gazeteciler zaman zaman soruyorlar. Dışarıdan gelenler de soruyor, Sayın Erdoğan’a ’Bu gazeteciler niye tutuklu?’, ’Efendim bir iki kişi var, gazeteci. Diğerlerinin tamamı terörist.’ Dolayısıyla baktığınız zaman terörist olmayan yok zaten. Genelkurmay Başkanı terörist, kuvvet komutanları terörist, generaller terörist, yazarlar, gazeteciler, rektörler terörist... Poşu bağlayan üniversite öğrencileri terörist. Kimse yok ki onun dışında. Yani iktidara ve onun başındaki Erdoğan’a göre bu salondakiler de terörist. Merhaba terörist arkadaşlar."

BİR MİLLETVEKİLİNİN TUTUKLANMASI DEMOKRASİ AYIBIDIR

Genel seçim öncesi Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın, savcılıktan iyi hal kağıdı alarak, YSK’nın onayıyla seçimlere katıldıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ama yürütme organı, yargı ile işbirliği yaparak, ’Hayır sizin hapishanede kalmanız lazım. Siz parlamentoya gelemezsiniz’ diyor. Bir milletvekilinin tutuklanması demokrasi ayıbıdır. Yargıdan geçip milletvekili olabilir kararı ortaya çıktıktan sonra ve halk da oyuyla bunu kanıtladıktan sonra artık bu yasama organının bir üyesidir ve parlamentoda görev yapması gerekir. Siz bunu yerine getirmezseniz çalışmasına engel olursanız o zaman bir sorunumuz var demektir."

AKP ’NİN ELE GEÇİRDİĞİ BİR DEVLETLE MÜCADELE EDİYORUZ

Sadece Adalet ve Kalkınma Partisiyle değil, partinin ele geçirdiği bir devletle mücadele ettiklerini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Karşımızda bir AKP partisi yok. AKP’nin ele geçirdiği bir devletle mücadele ediyoruz biz. Valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, yargıcı, savcısı herkesiyle... Her alanıyla mücadele ediyoruz biz. Yargısı siyasi otoritenin emrine girmiş bir ülkede demokrasiyi arıyoruz biz. Bizim ne kadar zor bir süreçte bir demokrasi mücadelesi verdiğimizi bilmenizi isterim.