BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.480,32
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP Lideri'nden kadınlar günü kutlaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 8 Mart için bir mesaj yayınladı

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir mesaj yayımlayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah'ın,"Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları olduğu gibi, kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır." şeklinde buyurduğunu, Hz. Peygamber Muhammed Mustafa (A.S)’ın da kadınların hak ve hukûkunu gözetmeye dâvet etmekte ve bu konuda: "Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız." dediğini hatırlattı.

BAŞKA BİR HADİS-İ ŞERİF'TEN ÖRNEK VERDİ

Destici, başka bir hadis-i şeriflerinde de: "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." sözlerine işaret ederek, "Cenab-ı Allah'ın en güzel surette yarattığı insanı, varoluşundan ölümüne kadar bahşedilen ömrün her kesitinde varlıkları ile bizi onurlandıran ve bizi bizler yapan kadınlarımızın bu özel gününü tebrik ederim" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici yayımladığı mesajında, İslam Dininin, kadın hakları üzerinde titizlikle durduğunu ve kadını, hiçbir nizam ve sistemin veremediği müstesna bir makama sahip kıldığını belirtti.

Büyük Birlik Partisi'nin her ortamda dile getirdiği gibi, Fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik veya sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınlarımızın, şiddetten korunmasının titizlikle sağlanmasını istediğini aktaran Destici, "Kadınların, psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi, güçlendirilmesi gerekmektedir. Şiddet mağdurlarının varsa çocukları ile birlikte ihtiyaçlarının da karşılanmak suretiyle geçici süreyle kalabilecekleri ve konukevi, sığınmaevi, kadın sığınağı, kadınevi, şefkatevi ve benzeri adlarla açılan yatılı sosyal hizmet kuruluşunun aktif olarak hayatiyetini devam ettirmesinin yanı sıra, kadınlarımızı şiddetten koruyacak her türlü yasal düzenlemenin acilen yapılmasını, kadına şiddete, ağır cezai müeyyide ve yaptırımlar getirilmesini” istedi.

Emeklilik sisteminde kadınlara her zaman Pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğine de işaret eden Destici, Kadınlarımızın doğal hakkı olan başörtüsünün hala gündemde olduğunu ifade etti.

Başörtüsü yasağının sadece üniversitelerde serbest bırakmanın kısa vadede sorunu halletse de, uzun vadede ‘kamusal ve tabusal’ alanların genişlemesiyle yine yaşanacağına dikkat çeken Destici, “Yeni hazırlanan ve sivil-demokratik olacak denilen anayasada buna dikkat edilmelidir. Cari olan anayasanın ilgili 10. maddesinin 1. ve 4. fıkrasında değişiklikler yapılarak, kamusal veya özel ayrımı olmadan başörtüsü her yerde serbest olmalıdır” dedi.

Kadınları siyasete taşımak, kadınları Türkiye’nin geleceğinde daha fazla söz sahibi yapmak için. Sadece Meclis'te değil, yerel yönetimlerde de ağırlıklarını hissettirmek gerektiğinin altını çizen Destici, “Bu nedenle Büyük Birlik Partisi olarak Kadınlara; ‘Mutfak tamam, çocuk büyütmek tamam Sıra Siyasette’ sözünü her etkinlikte kullanmamız gerektiği inancındayım.”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı mesajının sonunda; “Analarımız, bacılarımız, kızlarımız hayatımızın her katmanını kuşatan ve mübarek birer emanet olan kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.