BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik İmralı tutanaklarının sızmasını bakın nasıl değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik parti toplantısı sonrası açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Adalet bakanı Sadullah Ergin'in üçüncü İmralı görüşmesinin yapılacağı haberine açıklık getiren Çelik, İmralı tutanaklarındaki yazılanlar için şöyle dedi: Öcalan namazın, orucun faziletlerinden mi bahsedecekti. 

Çelik kamuoyunda merak edilen 2B arazilerin satışından elde edilecek gelirin nereye harcanacağını açıkladı.Çelik'in konuşmasında satırbaşları...

BAHÇELİ KÜFÜRDEN BAŞKA BİRŞEY BİLMİYOR

-Eğer böyle bir önemli meselede armudun sapı üzümün çöpü bahanesi yaparsanız bu ülkeye yazık edersiniz. Ana muhalefetin parmağını bile taşın altına koymasını önemseriz. MHP'ni tavrı bellidir. MHP'nin söylemi ırkçı bir söylemdir. Bahçeli küfürden başka bir şey bilmiyor. Sayın Bahçeli'nin ve birçok arkadaşının söyledikleri ırkçı bir beynin hezeyanlarından başka birşey değildir. Evet biz ırkçılığı ayaklarımızın altına almışız kardeşim. Kürtçü ırkçıları da Türkçü ırkçıları da dinlemeyeceğiz.

-Toplumun her kesimi sorunun çözümünü bekliyor. Ne yaptığımızın farkında ve şuurundayız, yolumuza devam edeceğiz. Ben CHP ve MHP'yi  sorumlu bir muhalefete davet ediyorum. 

ÖCALAN ORUÇTAN NAMAZDAN MI BAHSEDECEKTİ?

-Sızdırmayı kim yaptı nasıl yaptı bunu bilmiyorum. Buna bir hırsızlık diyorlarsa hırsızı açıklasınlar. Bunun ahlaki olmadığını kendileri de ifade ediyorlar. Ben açıkça söyleyeyim bu sızdırılan şeylerin kıymetinin olduğu kanaatinde değilim. Bu sizi bizi bağlayacak birşey değil.  

-Öcalan BDP'li vekillerle konuşuyorlar. Ne konuşacaklardı zannediyorsunuz? Orucun namazın faziletlerinden konuşacak değillerdi.  

-Bu süreçte kimse armudun sapı üzümün çöpü hesabı yapmasın. Detaylara takılırsak fotoğrafın tamamını göremeyiz.

-Sayın Başbakan'ın esas derdi bu memleketin çocuklarının ölmemesidir, annelerin gözyaşlarının dinmesidir. 

-Sivilleri kaçırmaları kabul edilecek birşey değil. Bu süreçte onların bırakılmasının olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Temenni ederim ki bunlar kısa sürede gerçekleşir.

ÜÇÜNCÜ İMRALI HEYETİ

Sayın Adalet Bakanı şu gün şu saat diye bir açıklama yapmamış tahminen demiştir. Sayın Bakan böyle bir açıklama yaptı tahminen önümüzdeki haftadır. Bakan net bir tarih belirtmedi. Ben de net bir tarih veremeyeceğim

SURİYELİLERİN TÜRK VATANDAŞLIĞINA GEÇTİĞİ İDDİASI

 -Bir insanın vatandaşlığa geçmesi İçişleri Bakanlığı'nın verdiği kararlarla mevcuttur. 30 Suriyeli Türkiye vatandaşlığına geçseydi bunu herkes duyardı. CHP bir dedikodu üretiyor sonra gazetede haber oluyor sonra bak gazetede çıktı diyorlar, kendi yalanlarına kendileri inanıyor.


2B GELİRİ NEREYE HARCANACAK?

Bundan sonra 2B ile ilgili başvuru yapan vatandaşlarımız ücret ödemeyeceklerdir. 

Hükümet gerçekten 2B arazilerinden büyük paralar elde edip bunu bütçe açıklarında kullanmak için mi yapmıştır? Bu da doğru değildir. Türkiye'deki 2B arazilerin tamamıyla ilgili yapılan hesaplama 27 milyardır. Bunun üzerindeki kamuya ait alanlar çıkarılıyor. Özel kanunlardan dolayı bazı bölgelerin satılmaması söz konusu. Bunlar çıkarıldıktan sonra Maliye Bakanımız tarafından 9.8 milyar liralık bir gelir ortaya çıkacağı paylaşılmıştır. Hepsinin satılması halinde hepsinden gelecek gelir 7.1 milyardır. Bu gelirler elde edildikten sonra vatandaş toprağına kavuşacak ve tasarruf edecektir. Buradan gelen gelirler nasıl kullanılacak? Yüzde 3'ü tarihi eserlerin onarımı, yüzde 15,2 tabii afete maruz yerlerin dönüşümünde, geriye kalan yeni orman alanlarının oluşturulması için kullanılacaktır.