BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,59
ALTIN 2.386,00
HABER /  GÜNCEL

Saldırı yapılan lav silahı nerde bulundu

AK Parti ve Adalet Bakanlığı'nda kullanılan lav silahı bulundu. Açıklama Hüseyin Çelik ve içişleri bakanından geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER- AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırıların ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açıklama yaptı.

Çelik, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir. Atılan bombalar, lav silahları...  Milli iradeyi temsil eden AK Parti hükümetini demokrasi yolunda gitmekten geri durduramayacaktır. Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Güler ise saldırının hangi örgüt tarafından yapıldığının netleşmediğini belirterek, saldırılara ilişkin gözaltıların bulunmadığını açıkladı.

DEMOKRASİYE SALDIRI

Çelik'in açıklamaları şöyle...

Saldırı doğrudan Ak Parti'ye yapılan bir saldırı değil, demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Çözüm iradesine yapılan bir saldırıdır. Ne zaman kronik problemlerinen kurtulmaya çalışsa Türkiye, ya devlet içinde ya da karanlık güçlerin şer odaklarının taşeronluğunu yapan odaklar devreye giriyor.

ERGENEKON'UN DEVAMI ZİHNİYET

Son hadise şunu gösterdi:

Ergenekoncu zihniyetin geçmişte yaptıklarını, şu anda başka illegal örgütler üstlenmiş olduğu görülmekte. Bunlar ortaya çıkacaktır. Yapılan saldırıdan dolayı, tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

KARANLIKTAN KORKAN YOLA ÇIKMAZ

Karanlıktan korkan yola çıkmaz. Uzun yıllardan beri büyükmücadeleler vererek milletimizi aydınlık ufuklara taşıyacğız. Başbakanımız, merhum Menderes'in rekorunu da egale ederek başbakanlığını sürdürüyor. Türkiye nevruza gidiyor. Biz nevruzu toprağın uyanması olarak görürüz. Toprağa düşen cemre gibi gönüllere cemre düşsün istiyoruz. Memleketi dahaileriye taşımaya çalışıyoruz. Ama görüyorsunuz ki, bu irade birilerinin hoşuna gitmiyor. Biz bu yoldayine de devam edeceğiz. Teröre asla boyun eğilmeyecektir.

PAPUÇ BIRAKMAYIZ

Birilerini korkutmaya çalışıyorsa, bu kendi korkularının dışa vurumudur. Hükümetimiz memlekette her olup biten meselede olduğu gibi bugünde iradesini ortaya koyacaktır. bu tür gürültülere pabuç bırakmayacaktır. Biz bu meseleden dolayı dehşetekapıldığımızdan değil, sizlere doğru bilgi vermek için karşınızdayız.Çetelerle mücadele eden,terörle mücadele eden hükümetimizini mücadesi devam edecektir. Biz korksaydık bugünlere gelemezdik. Biz korkmadık, korkmayacağız. Böyle çapulculara fırsat verecek olan bir irade değiliz.

MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ

Buradan bir başka ders çıkarmamız gerekiyor. bugün chp lideri kılıçdaroğlu'nun söylediklerini duyduk. Sayın Bahçeli'nin söylediklerini duyduk. Türkiye yaraların sarmaya çalışırken, bu kışkırtıcı üslup, bu tahrik edici dil çözüme katkı sağlamaz. Onların da bu sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekiyor. Bu üslup Türkiye'nin gündeminden çıkmalıdır. onları daha özenli bir dil kullanmaya davet ediyoruz. Aynı gemide gidiyoruz.

çok şükür can kaybımızın olması hepimiz için bir tesellidir. çok ufak maddi hasarlar oluştu. Milletimizi bir parça tedirgin ettiği için sizler aracılığıylamilletimizi bilgilendirmek için huzurlarınızdayız.

KİMİN YAPTIĞI BELLİ DEĞİL

İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırının hangi örgüt tarafından yapıldığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"Elbette öngörülerimiz var. Ancak net bilgi vermek istemiyoruz. Bunlar demokrasi düşmanıdır. Ak Parti demokrasinin kalesi olduğu için bu saldırılar normaldir. Aynı kararlılıkla mücadeleye devam edecğiz. Bütün birimler koordineli olarak çalışıyor. Her olayı aydılattık, bunu da aydınlatacağız."

DHKP-C BİLDİRİ BIRAKTI MI?

Güler, bir gazetecinin 'DHKP-C Ak Parti Genel Merkezi'ne bildiri bıraktığı doğru mu?' sorusuna ise, "Öyle bir bildiri sözkonusu değil" yanıtını verdi. Güler ayrıca,"Bulunan silahların yanında bir takım bez parçaları vardı. Ancak kesinleşmiş birşey söylemek istemiyoruz" dedi.

GÖZALTI YOK

Güler, saldırıların ardında herhangi bir gözaltının da bulunmadığı açıkladı.