BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.387,01
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kimyasal silah kullanıldı mı?

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları sonrası BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, harekete geçti.

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ile telefonda görüştü.

Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye'de tarafların kimyasal silah kullanıldığına yönelik karşılıklı suçlamalarından duyulan endişe dile getirildi.

Ban Ki-mun, hangi şartlar altında olursa olsun ve hangi taraf kullanırsa kullansın kimyasal silah kullanımının çok korkunç bir suç teşkil edeceğini belirtti.

Görüşmede Ban, OPCW'nun çalışmalarına destek verdiğini kaydederek, yeni gelişmeler oldukça OPCW ile yakın teması sürdüreceklerini ifade etti.

Öte yandan, Genel Sekreterlik Sözcüsü Martin Nesirky de gazetecilere yaptığı açıklamada, BM'nin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığını teyit edebilecek bir pozisyonda olmadığını söyledi.

BM'nin bu konudaki tutumunun net olduğunu kaydeden Nesirky, kimyasal silah kullanımının uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına geleceğini ve Suriye'deki şiddet ve ölümleri daha da artıracağını belirtti.