BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  DÜNYA

Taciz kurbanları Papa'dan özür bekliyor

Arjantin'de Katolik din adamlarının çocuklara cinsel tacizde bulunduğu iddialarını araştıran 'The Bishop Accountability' adlı bir grup, Arjantinli Papa Franciscus'tan özür bekliyor.

Abone ol

Taciz kurbanlarının ve onlara destek verenlerin oluşturduğu grup, 2007-2008 yıllarında çocuklara cinsel tacizden suçlu bulunan din adamları Julio Cesar Grassi ile Napoleon Sasso'nun Arjantin Kilisesi tarafından korunduğunu ileri sürdü ve bu konuda Papa Franciscus'tan özür beklediklerini bildirdi.

Gruba göre, Sasso, bir aşevinde çalışan kızları taciz etmekle suçlanıp başı derde girdikten sonra Kilise tarafından uzak bir bölgede görevlendirildi, Grassi ise tacizle suçlanmasının ardından bizzat Kilise tarafından hazırlanan bir raporla müdafaa edildi.

Buenos Aires Başpiskoposluk Bölgesi'nden tacizle suçlanan din adamıyla ilgili tüm dosyaları açıklamasını isteyen grup, papadan bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

Taciz kurbanlarının avukatlarından Ernesto Moreau ise ''Papa Franciscus'un Arjantin'de görev yaptığı dönemde müvekkilleriyle görüşmeyi kabul etmediğini'' ileri sürdü.