BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL

Çelik kapı polislerimizle dünya dalga geçti

Konya'da düzenlenen şafak baskını İngiliz basınında alay konusu oldu. Koçbaşıyla 33 kere deneyip kapıyı açamayan polisler sonunda zile basmıştı.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Konya'daki uyuşturucu tacirlerine düzenenlen şafak operasyonunda özel tim Türk polislerinin ellerindeki koçbaşı ile çelik kapı arasındaki mücadelesi İngiliz Basınında alay konusu oldu.

İngiltere'nin en ünlü gazetelerinde Dailymail'e konu olan haberde Türk polislerinin çelik kapı ile savaşı alaycı bir şekilde gözler önüne serildi.

"YÜZLERİ KIZARAN TÜRK" POLİSLERİ BAŞLIĞINI ATTILAR

"Yüzleri kızaran Türk Polisleri" başlığıyla verdiği haberde, şöyle denildi; "Şafak baskını yapan Türk polisi kapıyı açamayınca kapıya vurarak içeri girebilir miyiz diye sordu. Yaşanan bu trajikomik olay internete düşünce olanlar oldu."

05.20140131114816.jpg
Kapı açılana kadar İngiliz Özel Kuvvetleri Gibiydiler..

Gazete "Özel yelekler giyen, elinde makinalı tüfekler taşıyan Türk özel timi aynı İngiliz SAS komandolarına benziyor. Ancak bütün bu benzerlik açılmayan kapıyla birlikte sona eriyor." diye yorumlandı.

Dailymail.co.uk'in yorumu
03.20140131115022.jpg
İngiliz haber sitesinin haber yorumunda ise şu cümleler kullanıldı;

"Kilitli olan çelik kapıyı açmak için ellerindeki koçbaşı ile büyük bir çaba harcayan Türk Özel Timi birtürlü başarılı olamıyor. Yoğun denemelerden sonra Türk polisi kapıyı kırmaya çalışmaktan vazgeçip, çalmaya karar veriyor. Kapıya vuran ve içeri girebilir miyiz diye soran polisler beklemeye başlıyor. Sonunda üzerinde atlet olan yaşlı bir adam kapıyı açıyor ve özel tim adamı adeta kenara itercesine içeri dalıyor."

İŞTE POLİSLERİN ÇELİK KAPIYLA İMTİHANI