BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uyanık hırsızlar köpük sıkınca yakalandı

Başkentte bir ilkokuldan hırsızlık yapmak isteyen zanlılar, zaten aktif olmayan alarm sistemine inşaatlarda kullanılan köpükten sıkarak önlem almaya çalıştı

Abone ol

Başkentte bir ilkokuldan hırsızlık yapmak isteyen zanlılar, zaten aktif olmayan alarm sistemine inşaatlarda kullanılan köpükten sıkarak önlem almaya çalıştı. Jandarma ekipleri, sıkılan köpüğün satıldığı yeri buldular ve kimliğini tespit ettikleri zanlıyı yakaladılar. 

Temelli Jandarma Karakol Komutanlığı, sorumluluk sahasındaki Türkoğlu İlköğretim Okulu'ndan 25 Ocak'ta 2 bilgisayar, 1 faks, 1 fotokopi makinesi, 1 yazıcı, 1 bağlama ve 1 kamera kayıt cihazısının çalınması üzerine çalışma başlattı.

Jandarmanın özel ekipleri, zanlıların, okulda bulunan ve zaten aktif olmayan alarm sistemine inşaatlarda kullanılan köpükten sıkarak önlem aldıklarını, kişilerin eldiven kullandıklarını ve arkalarında iz bırakmamak için gayret ettiklerini tespit etti.

Jandarma ekipleri köpüğün nereden satıldığını araştırdalar ve köpüğü alan U.Ç'yi (28) buldular. 

U.Ç'nin biri okuldan, diğeri iş yerinden olmak üzere iki hırsızlık suçu şüphesiyle Akyurt ve Mamak ilçe emniyet müdürlüklerince hakkında işlem yapıldığı ve cezaevine girdiği bilgisi üzerine, jandarma ekipleri bu kişinin Polatlı'daki özel bir inşaat şirketinde kaynakçı olarak çalıştığını belirledi.

İş yerinde yakalanan ve ilk sorgusunda suçu kabul etmeyen U.Ç, detaylı mülakat yapılması, bilgi ve delillerin ortaya konulmasının ardından suçunu itiraf etti.

Jandarma, olayla ilgili kimlikleri belirlenen A.M. (35) ve E.G'nin (31) de yakalanması için çalışma başlattı. A.M'nin evinde yapılan aramada okuldan çalınan bir bağlama ile bir bilgisayar ele geçirildi. 

U.Ç. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.