BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakan'a Bilal Erdoğan ve ATV sordu

ATV ve Sabah gazetesinin satışına ilişkin çıkalar telefon kayıtları soru önergesine girdi. CHP'li vekil, Bilal Erdoğan'ın satıştaki rolünü sordu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, bazı bakanlar ve kamudan sıklıkla ihale alan bazı işadamlarına ait son telefon görüşmesi tapeleri CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan ’a, Bilal Erdoğan'ın Sabah Gazetesi ve ATV satışındaki rolünü sordu. Oran, "Takip için Bilal Erdoğan’ı görevlendirdiniz mi?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinden bir bölüm şöyle:

- 21 Temmuz 2013 tarihinde Cengiz Koloğlu ile evinizde yaptığınız görüşmede Sabah ve ATV ile ilgili olarak “sıkıntıdayız, hallolacak bu iş” demek suretiyle bu basın organlarının alınması yönünde sözlü bir talimat verdiniz mi?

- Turkuaz grubunun alınması için verdiğiniz talimatlar uyarınca, 424,4 milyon liralık vergi borcu Maliye Bakanlığı tarafından yapılan uzlaşma sonucunda sıfırlanan Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’den 100 milyon, Nihat Özdemir’den 100 milyon, İbrahim Çeçen’den 100 milyon, Adnan Çebi’den 30 milyon, Hayrettin ve Nuri Özaltın’dan 20 milyon, Naci ve Celal Koloğlu’dan 100 milyon, toplam 450 milyon ABD Doları talep edilmiş midir?

- Bu meblağı duyunca Celal Koloğlu’nun kriz geçirdiği, Mehmet Cengiz’in kendisine 3 adet tansiyon hapı verdiği, bu yaşananların tarafınızca iletilmesine rağmen istenilen parada herhangi bir indirime gidilmemesi yönünde bir talimatınız bulunmakta mıdır?

- Sizin adınıza bu işi takip etmesi için oğlunuz Bilal Erdoğan’ı görevlendirdiniz mi, bu projenin kod adı “Mekke Projesi” midir, o tarihlerde sizin takip ettiğiniz Mekke’de gerçekleşecek, 15 iş adamının katıldığı hangi proje vardır?