BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çeçen savaşçıya Çeçenlerden infaz

Başakşehir’de öldürülen Çeçen Georgiy Kamayev’in katil zanlılarının kendi vatandaşı iki Çeçen olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul Başakşehir’de dün evinin girişinde silahla vurularak öldürülen ve adının Vahit Tarzai Vazalina olduğu açıklanan Çeçen savaşçının asıl isminin Georgiy Kamayev olduğu belirlendi.

Polisin yaptığı incelemelere göre olay şöyle gelişti: Kamayev, ağabeyi ile birlikte kaldıkları siteden otomobilleriyle ayrıldıktan kısa bir süre sonra yolda başka bir otomobilin arkadan çarpması üzerine durakladılar.

OMZUNDAN YARALANDI

Bir el silah sesi gelmesi üzerine Çeçen mücahit kaçarak uzaklaşırken omzuna aldığı yara ile bir süre yoluna devam eden Kamayev, daha sonra otomobilinden inerek kaçmaya başladı. Tekrar kaldıkları siteye dönen Kamayev’in peşinden koşan iki saldırgan Kamayev’in boğazını keserek infaz etti. Bıçağı da olay yerinde bırakan saldırganlar geldikleri otomobille kaçtı. Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele polisi otomobilin izinden zanlıları takibe aldı. İki kişi oldukları tespit edilen kişilerin Çeçen uyruklu oldukları ve sahte kimliklerle Ümraniye’den otomobil kiraladıkları öğrenildi. Polis her yerde iki şüphelinin izini sürüyor. 

ESAD'A KARŞI SAVAŞIYORDU

Georgiy Kamayev’in Emir Kafkasya Grubu’nda Rusya’ya karşı savaştığı ve 3 ağabeyini de savaşta kaybettiği öğrenildi. Çeçenler tarafından Mogamed Edelgriev ismi ile tanınan Kamayev’in Suriye’de Esad’a karşı Ensar ve Muhacir Grubu ile birlikte savaştığı ve kısa süre önce Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi.