BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.448,23
HABER /  GÜNCEL

Çeçen kulübü Gullit'e ültimatom verdi

Rusya Premier Lig takımlarından Terek Grozni'nin başkanı Ramazan Kadirov, takım bu geceki maçını da kazanamazsa takımın menajeri Ruud Gullit'in sözleşmesine son verme tehdidinde bulundu.

Abone ol

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Terek Grozni'nin menajerliğini üstlenen ünlü futbolcu Ruud Gullit'e kulübünden ültimatom verildi.

Kulübün yanı sıra Çeçenistan'ın da başkanı olan Ramazan Kadirov'a göre takım bir sonraki maçı kazanamazsa, Gullit işten atılacak.

Kulüp sitesinde yayınlanan açıklama, Hollandalı teknik adamı tüm zamanını diskolarda ve barlarda geçirmekle itham ediyor.

Bir dönem dünyanın en ünlü futbolcularından biri olan Ruud Gullit'in Terek Grozni'nin başına getirilmesi sürpriz bir karar olarak görülmüştü.

Gullit, Grozni'de büyük kutlamalarla ve övgülerle karşılanmıştı.

Gullit'in teknik adamlık kariyeri ise fazla parlak geçmedi.

Balayı çabuk bitti

Sene başında Gullit'in yönetimine geçen Terek Grozni, Rus Prömiyer Ligi'nin en alt sıralarında kalmış durumda.

Kulübün internet sitesinde bir makalesi yayınlanan Kadirov, menajerin görevine sahip çıkmak için tek bir maç hakkı kaldığını yazdı.

Söz konusu karşılaşma bugün deplasmanda Amkar Perm'e karşı oynanacak. Rakibi, sıralamada gol farkıyla Terek Grozni'nin üzerinde yer alıyor.

Ruud Gullit'in performansını yerden yere vuran Kadirov, onu takımın liderlik ümitlerini yıkmakla ve başarısız performans konusunda sorumluluk kabul etmemekle eleştirdi.

Gullit, Ocak ayında 18 aylık bir sözleşmeye imza attığında takımı 2012 Avrupa Şampiyonası'na katılması vaadinde bulunmuştu.

Kadirov, "Terek hiç bu kadar kötü durumda olmamıştı" dedi.

Kadirov ayrıca Gullit'in gece hayatının işine odaklanmasının önüne geçtiğini iddia etti.

1958'de kurulan Terek Grozni 1990'larda Çeçenistan savaşa sürüklendiğinde sahalara veda etti ve 2001'e dek maç yapmadı.

Ancak kulüp başkanının takımdan beklentisi yüksek.

Terek Grozni'nin ligdeki performansı, bölgenin savaş sonrasında yeniden ayağa kalkmasıyla ilişkilendiriliyor.

Geçen ay takım Diego Maradona ve Luis Figo gibi dünyaca ünlü yıldızların katıldığı bir gösteri maçına çıktı.

Kulüpten yapılan açıklamada da Gullit'e her türlü olanağın sağlandığı, masraf gözetilmeksizin istediği oyuncuyu alma fırsatı tanındığı vurgulandı.

Kulüp Gullit'in yeni yapılan Ahmed Kadirov stadının antrenman tesisleri konusunda dile getirdiği şikayetlere de karşı çıktı.

Açıklamada "Maradona, Cafu, Dida, (Steve) McManaman, (Luis) Figo gibi dünya futbolunun yıldızları satada hayran kalmışken Gullit nasıl bir altyapı eksikliğinden söz ediyor olabilir?" dendi.

Terek Grozni, 16 takımlı Rus Premier Ligi'nde, geçen sezonu da 12. sırada bitirmişti.