BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Antalya'daki yenilginin 4 sorumlusu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Akaydın, Antalya'da yaşanan tablonun 4 sorumlusu olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Akaydın, Antalya'da yaşanan tablonun 4 sorumlusu olduğunu ileri sürdü. Başkan Akaydın, CHP Antalya İl Örgütü'nün, kendisinin, ilçe belediye başkanlarının ve CHP'in Antalya milletvekili aday listesini hazırlayan Deniz Baykal'ı sonucun sorumluları ilan etti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, partisinin oylarını, 2007 seçimlerine göre, 81 ilin tamamında yükselttiğini ve yüzde 5'lik bir oy artışını yakaladığına dikkat çekerek, "Bunu kimse başarısızlık olarak değerlendiremez" dedi. Başkan Akaydın, partisinin sahillerde yaşadığı hüsranın faturasının CHP'li belediye başkanlarına kesilmesini "Kolaycılık" olarak değerlendirdi.

CHP'de sahillerde yaşadığı şokun faturası partili belediye başkanlarına çıkartılırken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye genelinde CHP adına 'orta derecede olumlu' bir tablonun olduğunu savundu. Partisinin oylarını, 2007 seçimlerine göre, 81 ilin tamamında yükselttiğini ve yüzde 5'lik bir oy artışını yakaladığını kaydeden Başkan Akaydın, "Bunu kimse başarısızlık olarak değerlendiremez" dedi. Başkan Mustafa Akaydın, seçim sonuçlarını "Halkın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yeni vizyonuna uygun destekleyici bir oy kullandığı anlaşılıyor" sözleriyle değerlendirdi.

'ÇALIŞKAN AMA YALNIZ GENEL BAŞKAN'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun henüz yeni bir Genel Başkan olduğunu ve örgütlerle genel merkez arasındaki zaman zaman uyuşmazlıkların basgösterdiğinin Türkiye genelinde gözlemlendiğini belirten Akaydın, CHP lideri için "Çalışkan ama yanlız bir genel başkan" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu başarılı olduğunu söyleyen Başkan Akaydın, "Geçmişte yüzde 1 oy artışını bile başarıyla değerlendiren bir parti geleneğimiz var. O nedenle yüzde 5 artışı kimse başarısızlık olarak nitelendiremez" dedi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın CHP yönetiminin başarısız olduğu yönünde açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Başkan Akaydın, Baykal'ın açıklamaları çok iyi değerlendirmediğini fakat genel başkanlığı bıraktığı andaki oy oranı üzerinden açıklamalarda bulunuyorsa eleştirilerinin haksız olduğunu dile getirdi.

BAŞKANI SUÇLAMAK KOLAYCILIK

AK Parti'nin sahillerde yakaladığı başarının ardından partisinde faturanın önce belediye başkanlarına çıkartılmasını kolaycılık olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, "Böyle bir ikilemi sadece ben değil İzmir Büyşükehir Belediye Başkanı hatta Eskişehir Belediyesi, Mersin Belediye Başkanımız topluca yaşıyoruz. Bu sorumluluktan kaçma duygusudur. Bunları daha iyi analiz edilmesi lazım" diye konuştu.

ANTALYA'DA 4 SORUMLU

Akaydın, Antalya'da yaşanan tablonun 4 sorumlusu olduğunu ileri sürdü. Başkan Akaydın, CHP Antalya İl Örgütü'nün, kendisinin, ilçe belediye başkanlarının ve CHP'in Antalya milletvekili aday listesini hazırlayan Deniz Baykal'ı sonucun sorumluları ilan etti. Bu sorumlular içinde kimin esas sorumluluğu taşıdığının ancak bir anket yoluyla öğrenilebilceğini kaydeden Başkan Akaydın, "Bu yapılmadan yorumlar lafı güzaftan ibarettir" dedi.
Başkan Akaydın, "Antalya'da istifa etmesi gereken bir isim var mı?" sorusuna ise, "Hiç böyle bir yorumda bulunmak istemiyorum. Bu, makam işgal eden kişilerin kendilerine biçecekleri karne notuna, sorumluluk duygusuna bağlıdır" diye karşılık verdi.