BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  GÜNCEL

Hiroşima 2020 olimpiyatları başvurusunu geri çekti

Japonya'nın Hiroşima kenti, halen 1994 yılında düzenlediği Asya Oyunları'ndan kalan borçları ödeyemediğinden, 2020 Olimpiyat oyunları için koyduğu adaylığı geri çekti.

Abone ol

Japonya'nın Hiroşima kenti 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği için yapmış olduğu teklifi, maddi sıkıntılardan dolayı geri çekti.

Hiroşima belediye başkanı Kazumi Matsui, Japon Olimpiyat Komitesinin toplantısında yaptığı açıklamada, kentin halen 1994 yılında düzenlediği Asya Oyunları'ndan kalan borçları ödeyemediğini, bu yüzden 2020 Olimpiyat oyunlarından çekildiklerini söyledi.

Hiroşima, 2020 Olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmak için daha önce kendisi gibi atom bombası saldırısına maruz kalan Nagazaki kentiyle ortak başvuru yapmıştı.

İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru atılan atom bombasıyla büyük acılar çekmiş olan bu iki kent, Olimpiyat Oyunlarına ortak ev sahipliğiyle nükleer silahsızlanmayı teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Geçen Ocak ayında da Nagazaki belediyesi, maddi sorunları gerekçe göstererek adaylık teklifini geri çektiğini duyurmuştu.

Tokyo valisi Şintaro İşihara'ya göre Japonya'nın 2020 Olimpiyatları için hala ümidi var gibi görünüyor. Vali, 2016 oyunlarını Brezilya'nın Rio de Jenerio kentine kaptıran Tokyo'nun, 2020 Olimpiyatları için hala başarılı bir teklif verebileceğine inandığını ifade ediyor.

2020 Olimpiyat Oyunlarına ev sahiplik başvuruları için aday ülkelerin 1 Eylül'e kadar başvurularını Uluslararası Olimpiyat Komitesine göndermiş olmaları gerekiyor.

Komiteye şimdiye kadar yapılan ilk teklifin İtalya'nın Venedik kentinden geldiği kaydedildi.

Olası adaylar arasında İstanbul'un adının geçmesine rağmen henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı.

2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak kent, 2013 yılının Eylül ayında belirlenecek.