BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti bu ilçede rekora imza attı

24. dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin en fazla oy oranına ulaştığı yer Malatya'nın Kale ilçesi oldu.

Abone ol

12 Haziran'da gerçekleştirilen 24. dönem milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin en fazla oy oranına ulaştığı yer Malatya'nın Kale ilçesi oldu.

4 bin 715 seçmenin bulunduğu ilçede 4 bin 345 oy geçerli sayıldı. Oylardan 3 bin 967'sini alan AK Parti, yüzde 91.30 ile rakiplerine fark atarak seçim rekorunu kırdı. 33 sandıkta oy kullanılan ilçede 225 seçmenin tercihi olan CHP yüzde 5.18, 64 seçmenin destek verdiği MHP yüzde 1,47 oy aldı. Bağımsız aday Kani Şavata ise 24 oy alarak 0.5 oy oranında kaldı.

AK Parti İlçe Başkanı Kazım Çiçek, bölgesinde Türkiye rekoruna ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Milletin vaatlere kanmayarak hükümetin icraatlarını onayladığını belirten Çiçek, "Ak Parti olarak üçüncü kez iktidar olmak, milletin teveccühünü kazanmak mutluluk verici. Bunun yanında ilçe olarak oy oranımızla rekor kırmak ayrıca sevinç kaynağı olmuştur. Bu başarıya ulaşmak için il teşkilatımız, milletvekili adayları ile birlikte gecemizi gündümüze katarak çalıştık. Milletimiz çalışmalarımızın karşılığını bize sandıkta verdi. Hükümetin yaptığı çalışmaları bir anlamda onaylamış oldu. Vaatlere kanmadı. Partimiz 2002 seçimlerinde ilçede yüzde 57 idi. Şimdi yüzde 91.3 oldu. Partimizin başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de partilerinin seçim rekoruna Malatya'da ulaşmasının mutluluk verici bir haber olduğunu söyledi. Seçim sonuçlarının Türkiye'yi daha iyi yerlere taşıyacağını umut ettiğini vurgulayan Tüfenkçi, şöyle devam etti: "Bu seçimlerin galibi Türkiye'dir. Anadolu insanıdır. Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır, milli irade kazanmıştır. Bu sonuçlar AK Parti'nin bugüne kadar uygulamış olduğu siyasetin, yapmış olduğu hizmetlerin halkımız tarafından desteklendiği ve onaylandığını göstermektedir. Hukuk dışılık, milli irade üzerindeki vesayet, üstünlerin hegemonyası kaybetmiştir." şeklinde konuştu.