BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cebindeki son 1 TL'yi Mehmetçik'e verdi

MERSİN'in Aydıncık İlçesi'nde yaşayan Şerife Buldurluoğlu, cebindeki son 1 TL'yi Mehmetçik'e destek için verdi!

Abone ol

Mersin'in Aydıncık ilçesinde terör operasyonlarına katılan güvenlik güçleri için başlatılan kampanyaya 53 yaşındaki Şerife Bulduroğlu'nun cebindeki 1 lirayla yaptığı destek duygulandırdı. 

Aydıncık'ta, Mardin'in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine gönderilmek üzere belediye ile Aydıncık Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğince kampanya düzenlendi. 

Kampanyanın yapıldığı hal alanına gelen Şerife Buldurluoğlu, cebindeki 1 lirayla sebze-meyve almak yerine kampanyaya katılmak istedi. 1 lirayı bölgedeki güvenlik güçlerine gönderilmek üzere yetkililere teslim eden Şerife nine "Ne olur bunu kabul edin. Çok bir değeri yok bilirim ama bununla birkaç elma da benden gitsin oradaki kahraman evlatlarıma" ifadelerini kullandı.

Buldurluoğlu'nun bu davranışından duygulanan hal alanındaki belediye görevlileri ve vatandaşlar, aralarında para toplayıp Şerife Nine için sebze-meyve aldı. 

SÖZLERİ YAZILI NOTLA ZARFA İLİŞTİRİLDİ

Buldurluoğlu'nun verdiği 1 lira zarf içine konuldu. Zarfa, "Buldurluoğlu'nun kampanyayı desteklemek için cebindeki 1 lirayı verdiği" ve verirken dile getirdiği sözler not olarak iliştirildi. Gıda yardımları zarfla beraber Mardin'in Nusaybin ilçesindeki güvenlik güçlerine ulaştırıldı.

ANNEMLE GURUR DUYUYORUM

Buldurluoğlu'nun 18 yaşındaki kızı Dilek Mincir ise, "Olayı akşam öğrendim. Öğrenince duygulandım. Annemle gurur duyuyorum. Hissettiklerimi anlatamıyorum. Amcamdan biliyorum. 2 çocuğu var ve çok zor. Allah askerlemize güç, kuvvet, sağlık versin. Şehitlere rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Annemle gurur duyuyorum" diye konuştu.

BAHŞETTİĞİN 1 TL İLE NELERE SEBEP OLACAĞINI YAKINDA GÖRECEKSİN

Yardım TIR'ı yola çıkmadan önce bir not yazan İlçe Emniyet Müdürü Orhan Evran, yaşanan olaydan etkilenmesine üzerine notu koyduğu zarfın üzerine Buldurluoğlu'nun verdiği 1 lirayı yapıştırıp, şoförden notu bölgedeki komutana vermesini istedi. Yardım TIR'ının ve notun komutana ulaştırılmasının ardından yaşanan olaylar asker ve polisleri de duygulandırdı.

Zarfın kendilerine ulaşmasıyla duygusal anlar yaşayan yetkililer, 1 liranın üzerinde bulunduğu zarfın fotoğrafını paylaşıp, 'Sağol Şerife Teyze, varol. Bu 1TL gücümüze bin kattı, üzerimizdeki tüm yorgunlukları, yılgınlıkları attı, savurdu. Daha yeni, sanki bugün başladık hainleri temizlemeye, tüm gücümüzle. Belki de bugüne kadar aldığımız en anlamlı hediyeyi lütfettin burada mücadele eden Güvenlik Kuvvetlerimize. Şundan eminiz ki bu yüce milletin bağrında daha yüzbinlerce, milyonlarca Şerife teyzeler var. Bize 1TL gönderme fırsatı bulamayan kardeşlerimiz, ablalarımız annelerimiz, teyzelerimiz, ninelerimiz hepiniz sağolun, varolun. Bizleri dualarınızda eksik etmeyin. Şerife teyze, o bize meyve alın diye bahşettiğin 1 TL ile nelere sebep olacağını yakında göreceksin' mesajını yazdı.