BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Çeberi ıslatıp dövmüşler

Engin Çeber'in ölümüyle ilgili hazırlanan iddianamenin ayrıntıları belli oldu. Dayak görüntüleri kamerayla tespit edilmiş.

Abone ol Çeber'in infaz koruma memurlarınca vücuduna su döküldükten sonra tahta ve demir sopalarla nasıl dövüldüğü, başının tutularak demir parmaklıklar ile duvara nasıl vurulduğu yer alıyor.

NTV'nin haberine göre, iddianamede tutuklu Özgür Karakaya'nın arama odasından çıkarken iki ayağının üzerine basmakta zorlandığına dair görüntülerin bulunduğuna da yer verildi.

İddianemeye göre, 1 Ekim'de saat 08.00'de başlayan ve 14 dakika 37 saniye süren sayımda da vücudu ıslatılan Çeber'in koğuşa getirilen sopa ile dövüldü. İddianamede 14 dakikalık işkence ve dayağın kamera kayıtlarıyla tespit edilidği belirtildi.

KAFASINI DEMİR KAPIYA VURDU

İddianamede ayrıca B-8 koğuşunda sayıma katılmadığı için 7 Ekim sabahı infaz koruma memurları Nihat Kızılkaya, Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi'nin Çeber'i önce baş ve boyun bölgelerine vurarak dövdükleri ardından Selahattin Apaydın'ın Çeber'in kafasını önce koğuş duvarına ardından da demir kapıya birkaç kez vurduğu ayrıntılarıyla anlatıldı. Bu olaydan sonra hastaneye kaldırılan Engin Çeber 3 gün sonra hayatını kaybetti.

DAVA OCAK'TA BAŞLIYOR

İddianamede dövme olayına karışan 3 infaz koruma memuru ile nöbetçi müdür Fuat Karaosmanoğlu'nun işkence ile adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 3'ü müdür, 42 infaz koruma memuru, 4 jandarma, 1 doktor ve 13 polisin yargılanmalarına 21 Ocak 2009'da başlanacak.