BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.406,81
HABER /  GÜNCEL

Okul önünde dehşet

Liseli gençlerin okul önünde başlayan tartışması randevulu meydan kavgasına dönüştü, bir öğrenci öldü.

Abone ol

İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Betontaş Lisesi önünde, liseli öğrencilerle, okul dışından gelen gençlerin 'yan bakma' nedeniyle yaşadıkları tartışmanın sonu kanlı bitti. Onlarca öğrencinin korku dolu bakışları altında döner bıçağı ve bıçakla birbirine giren gençlerden Barış Duran, hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Kavga sırasında ateşlemek için yanında 2 şişe de molotofkokteyli bulunduran katil zanlısı, öğrencilerden E.Y.'yi ise sırtından bıçaklandığı için hastanede tedavi altına alındı.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki Betontaş Lisesi önünde meydana geldi. Okul yanındaki Yedi Göller Parkı'nda dün (pazartesi) balık halinde çalışan 18 yaşındaki Barış Duran'la, lise öğrencilerinden 15 yaşındaki E.Y., arasında 'Yan bakma' nedeniyle tartışma çıktı. Büyüyen tartışmada, E.Y. ve arkadaşları tarafından tartaklanan Barış Duran, vatandaşların araya girmesiyle olay yerinden uzaklaştı.

RANDEVULU MEYDAN KAVGASI

Dayak yedirmeyi gururuna yediremeyen Barış Duran, bugün akşam saatlerinde yanına arkadaşlarını da alarak gittiği lisenin önünde, E.Y. ve arkadaşlarını beklemeye başladı. Okulda eğitim gören bazı öğrencilerin anlattığına göre, tenefüs saatlerinde el ve kol hareketleriyle birbirlerine meydan okuyan 2 grup, okul çıkışında ise kavga için buluşmak üzere randevulaştı.

ONLARCA ÖĞRENCİ BÜYÜK KORKU YAŞADI

Okul dağılma saatinin gelmesiyle de E.Y., okul dışından arkadaşlarıyla, bahçe önünde kendilerini bekleyen Barış Duran ve arkadaşlarının yanına gitti. Gençler, yaşadıkları küfürleşmeninin ardından, döner bıçağı ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Onlarca öğrencinin büyük korku ve dehşetle izlediği kavga sırasında, sırtından bıçaklanan lise öğrencisi E.Y., Barış Duran ve 17 yaşındaki arkadaşı B.Ö.'yü bıçakla yaraladı. Yaralılardan Barış Duran ve A.Ö., Buca Devlet Hastanesi'ne, katil zanlısı E.Y. ise, Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gençlerden Barış Duran, doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

MOLOTOFKOKTEYLERİ DE BULUNDU

Olayın ardından okul çevresinde araştırma başlatan polis ekipleri, döner bıçağıyla katil zanlısı E.Y.'ye ait iki tane de ateşlenmeye hazır molotofkokteyli buldu. Olaya karışan kişilerin kimliklerini belirlemeye çalışan polisin E.Y.'nin arkadaşlarından U.Y.'yi de diğen zanlıları aradığı bildirildi.