BIST 10.201
DOLAR 32,34
EURO 34,98
ALTIN 2.387,25
HABER /  GÜNCEL

Çayda ölüm kalım savaşı

Otomobiliyle birlikte çaya uçtu 15 metre aracıyla birlikte sürüklenen sürücü hayatta kalabilmek için inanılmaz bir yaşam savaşı verdi.

Abone ol

Gümüşhane’de meydana gelen trafik kazasında otomobil Harşit Çayına uçtu. Kendi imkanı ile aracından çıkan sürücü, aracının üzerinde kurtarılmayı bekledi.

Bugün saat 15.40 sıralarında Bağlarbaşı Mahallesinde meydana gelen kazada, Bağlarbaşından Gümüşhane istikametine giden Ali Canan (53) yönetimindeki otomobil, bölünmüş yol bitiminde karşı şeride dönmek isterken, arkadan gelen Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan’ın sürdüğü 29 AE 199 plakalı jeepin çarpması sonucu karayolu kenarındaki bariyerleri yıkarak Harşit çayına uçtu.

KIRILAN ÖN CAMDAN TAVANA ÇIKTI

Son günlerde yağan yağmurla birlikte debisi artan Harşit Çayında aracıyla yaklaşık 15 metre sürüklenen Canan, bir süre sonra aracın kırılan ön camından tavanına çıktı. Kafasından aldığı darbe nedeniyle hafif şekilde kanaması bulunan Canan, burada yaklaşık 30 dakika boyunca kurtarılmayı bekledi.

Yoldan sarkıtılan merdivenle kurtarılmak istenen Canan, daha sonra çayın karşısında konuşlanan itfaiyenin bomu ile kurtarılmayı bekledi. İtfaiyenin, çaydan karşıya geçerek kavakların arasından dalları kırarak bomunu uzatmasına rağmen, bom yaralıya ulaşmayınca Canan, kurulan merdiven ve halat yardımı ile ekipler tarafından yaklaşık 4 metrelik şarampolden yukarı çekildi ve ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralının durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayı anlatan Baro Başkanı Taştan, cezaevinden geldiği sırada otomobil sürücüsünün birden bire önüne kırdığını ve kendisinin de duramayarak çarptığını söyledi.

Kazanın ardından Gümüşhane-Erzurum karayolunda trafik akışı bir süre tek şeritten sağlanırken, araçların kenara çekilmesi ve yaralının çıkarılmasının ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.

Öte yandan kazada yaralanan Ali Canan’ın Gümüşhane Üniversitesinin kampüsünün de bulunduğu Bağlarbaşı Mahallesinde bakkal işlettiği öğrenildi. Üniversite öğrencilerinin sıklıkla kullandığı bir yolda meydana gelen kaza sırasında kaldırımda öğrenci olmaması ise olası bir faciayı önledi.