BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP İstanbul'da bir tuhaf seçim!..

CHP’nin 34. İstanbul Olağan İl Kongresi’nde Oğuz Kaan Salıcı'nın 634 delegeden 282’sinin oyunu alarak başkan seçilmesi tartışılıyor.

Abone ol

İstanbul'daki seçimde Salıcı delegenin yüzde 30'unun oyuyla (282) seçildi. Oyu 'geçersiz' kabul edilenlerle Özcan'ın toplam oyu 337'yi buldu.

Geçersizlerin bu denli yüksek oluşu, tartışmaları da beraberinde getirdi. Salıcı cephesi, bu 184 oyun çarşaf liste deneyimsizliğine kurban gittiğini savunuyor. Muhalif cephe ise Salıcı’ya yönelik bir tepkinin yansıması olduğunu düşünüyor. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda dün yapılan kongre sönük geçmişti.

BU BİR REAKSİYON

Radikal gazetesi kaynayan kazan CHP kulislerini yazdı. Aday olup Ali Özcan lehine çekilen muhalif kanattan Dr. Bülent Kerimoğlu'nun “Usule, bunca baskıya ve parti genel merkezinin bir aday üzerinde bu kadar lehte taraf olunmasına tepki verilmiş de olabilir” ifadeleri yer aldı.

İsmail Saymaz imzalı haberde ayrıca kongreyi izleyen CHP milletvekilinin görüşleri aktarılıyor. Adı verilmeyen vekil geçersiz oylar için, “Bu hata değil, reaksiyondur” diyor. Salıcı’nın delegelerin yüzde 30’undan onay alabildiğine dikkat çeken eski vekil, “Kongereden, bize gerekli olan yapının mevcut yönetim olmadığı sonucu çıkıyor. Muhalefet etkili olmuş görünüyor” diyor. Kongrede ‘çarşaf liste’ yöntemi uygulandı. Çarşaf listeyle seçim, bütün adayların bulunduğu listeden delegelerin beğendikleri başkan, yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerinin isimlerini işaretlemesiyle gerçekleşiyor.

TEKİN: PARTİ İÇİ BARIŞI SAĞLAMIŞTIM

CHP Genel Başkan Yardımcı-lığı’ndan istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in seçimler ilgili görüşleri de yer alıyor. Haberde Tekin'in “30 yıldır siyaset yapıyorum. Hiç beni parti içi kavgada görmüş olan arkadaşımız var mı? Ben böyle bir parti içi mücadele veya kavganın içinde olan bir insan değilim. CHP tarihinde, İstanbul ’da hiç tek aday olmamıştır. İki kez tek aday olarak seçilen bir il başkanıyım. Bunun da altını çizmek istiyorum. Parti içi barışı sağladığım için tek adaydım.” şeklindeki savunması bulunuyor.