BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

19 Mayıs'ta ana dil sürprizi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 'ana dil' sürprizi...

Abone ol

Programı hazırlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı ilk kez 'Dillerin Kardeşliği Şiir Dinletisi' düzenledi. Gençler Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Lazca şiirlerle bayramı kutlayacak.

Değişen yönetmeliklerin etkisi çabuk hissedildi. Bu yılki 19 Mayıs törenleri de değişimden nasibini aldı. Hiç alışık olunmayan görüntülere sahne olacak kutlamalarda ana dilde şiir okunacak. Bu ilginç haber Ali Ekber Ertürk'ün imzasıyla Akşam gazetesinde yer aldı.

"Ana dilde bayram" başlığıyla manşete taşınan haberde Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya'nın programla ilgili sözleri yer aldı:

"Bu yıl Gençlik Haftası'nda böyle bir program yapmayı uygun gördük. Türkçe, Çerkezce, Kürtçe, Süryanice, Arapça, Lazca aklınıza ne kadar dil geliyorsa onları içeriyor. Türkiye'nin her bölgesinden gençler çıkıp, kendi ana dillerinde amatörce şiirler okuyacaklar. Bu etkinlikle, güzel coğrafyamızda konuşulan ve kültürel zenginliğimizi oluşturan dilleri bir araya getirmeyi hedefledik. Projeyi oluştururken amaçladığımız tek hedef ise bu topraklarda yaşayan herkesin kardeşliğini vurgulamak oldu. 16 Mayıs günü gerçekleştirilecek Dillerin Kardeşliği Şiir Dinletisi'nin kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını umuyorum."