BIST 10.056
DOLAR 32,21
EURO 34,78
ALTIN 2.430,79
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başörtülü mağdurlar haklarını arıyor

28 Şubat sürecinde başörtüleri gerekçe gösterilerek görevlerinden atılan bir grup öğretmen müdahillik talebinde bulundu.

Abone ol

28 Şubat sürecinde başörtüleri gerekçe gösterilerek görevlerinden atılan bir grup öğretmen, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen 28 Şubat soruşturması için müdahillik talebinde bulundu.

Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na giden  Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup öğretmen, adliye kapısında ‘’28 Şubat darbesinin tüm aktörleri yargılansın, gasp edilen haklarımızın iadesini talep ediyoruz’’ yazılı dövizler açtı.

Grup adına yapılan açıklamada, darbe sürecinde başörtülü öğrenci ve çalışanların veya eşi başörtülü olan kamu çalışanlarının TSK mensupları tarafından fişlenerek temel hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı belirtilerek ‘’Başörtülü öğretmenler olarak bizler de 28 Şubat sürecinin gayrı meşru örgütlenmelerinden biri olan BÇG marifetiyle, idari, adli ve medyatik lince tabi tutulduk. BÇG tarafından İslami kimlik, şahsiyet ve ibadetlerimizin sembolü olan başörtümüz, suç ve kötülük odağı olarak hedef gösterildi’’ denildi.