BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL

Çayda ceset operasyonu

Kelkit Çayı'na devrilen otobüste, suda kaybolan vatandaşların arama çalışmaları Amasya'ya uzandı

Abone ol

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Kelkit Çayı'na devrilen otobüste, suda kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının Amasya'ya dek süreceğini söyledi.

Kaza bölgesinde incelemelerde bulunan Erdoğan Gürbüz, Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'ndan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra kaymakamlık binasına geçen Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama-tarama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ilçe halkına, yolcu yakınlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Perşembe günü meydana gelen kazada yaşamını yitiren 26 kişinin cenazelerinin bulunarak sahiplerine teslim edildiğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

“Çalışmalara Ankara, Samsun ve Ordu Emniyet Müdürlükleri Sualtı Grup Amirliği'nden polis ve rütbeli, Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü'nden dalgıç, Tokat Sivil Savunma Müdürlüğü'nden dalgıç ve arama ekibi, Reşadiye Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler ile Reşadiye-Niksar-Erbaa emniyet müdürlüklerinden toplam 333 personel katılıyor. Arama çalışmaları, Amasya'ya kadar devam edecek.”

Gürbüz, arama çalışmalarında Kelkit Çayı'nın su düzeyinin düşmesi için kapakları kapatılan Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya ve Çamlıgöze barajlarının yarın saat 20.00'den itibaren elektrik üretimine başlayacağını da açıkladı.