BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  DÜNYA

Deli dana paniği başladı!

ABD'de bir çiftlikte ölen büyükbaş hayvanın "Deli dana" hastalığından öldüğü açıklandı!

Abone ol

ABD'nin Alabama eyaletindeki bir çiftlikte ölen büyükbaş hayvan üzerinde yapılan testler sonucu, ölümün "Deli Dana" hastalığından kaynaklandığı doğrulandı.

ABD'deki bir çiftlikte meydana gelen büyükbaş hayvanın ölümü üzerine yapılan araştırmada "Deli Dana" hastalığı bulgusuna rastlandı. ABD hükümeti meydana gelen durumu doğrularken, Alabama da yaşanılan bu durum, ülkede yaşanılan 3. "Deli Dana" vakası oldu.

ABD Tarım Bakanlığı'ndan John Cifford, büyükbaş hayvanlarda ortaya çıkan encephalopathy virüsünün, çiftlikte ölen hayvanda da bulunduğunu doğruladı. Clifford, ölen hayvanın, insanların besin zincirine karışmadığının altını çizerek, "Alabama'daki hayvan sağlığı müdürlüğü ile çalışmalarımız sürüyor. Epidemiolojik araştırmalara devam ederek, sürüde diğer hayvanlar hakkında bilgi topluyoruz" dedi.

Alabama'daki çiftliklerde yaşayan büyükbaş hayvanlarda bir yıla yakın süredir hastalık izine rastlanmazken, Clifford, "İnsan ve hayvan sağlığı konusunda sistemli bir çalışmamız ve güvenlik önlemlerimiz var. ABD'deki sığır etlerinin güvenliğinden emin olabilirsiniz" şeklinde konuşarak, ölen sığırın etinin, hayvan yemlerine ya da insanların besin zincirine bulaşmadığını yineledi.

Öte yandan, ABD'de "Deli Dana" vakalarının ilki, Aralık 2003'te Washington'da, Kanada'dan gelen bir sığırda, ikincisi ise Haziran 2005'te Teksas'ta ortaya çıkmıştı.