BIST 10.704
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.503,21
HABER /  DÜNYA

Maocular trene saldırdı

Hindistan'ın doğu ucunda ıssız bir bölgede Maocu gerillaların, 2 trene saldırı düzenlediği bildirildi

Abone ol

Hindistan'ın doğu ucunda ıssız bir bölgede Maocu gerillaların, 2 trene saldırı düzenlediği, trenlerden birinin bölgeden kaçmayı başardığı, ancak içinde 200'den fazla yolcu bulunan yolcu treninden haber alınamadığı bildirildi.

Demiryollarının bir yetkilisinin açıklamasına göre, Latehar bölgesinden geçen bir yük treninin makinisti, kendi trenleriyle birlikte bir yolcu treninin bölgede Maocu gerillaların saldırısına uğradığını, ancak kendilerinin kaçmayı başardıklarını haber verdi.

Yetkili, içinde 200-250 yolcu bulunan yolcu treniyle iletişim kurmayı henüz başaramadıklarını kaydetti.
Hindistan'ın ulaşımı güç olan, başkent Yeni Delhi'nin yaklaşık 1200 kilometre güneydoğusundaki Latehar'a polisin gönderildiği bildirildi.

Bu arada Hindistan haber ajansı PTI, güvenlik güçlerine dayanarak, gerillaların rehin aldığı bildirilen trenin yakınından geçen 2 yük treninin çalışanlarının, yolcuların saldırıya uğradığını görmediklerini duyurdu.

Bir televizyon kanalı ise trenin makinisti ve bir güvenlik görevlisinin isyancılar tarafından rehin alındığını haber verdi.
Bölgeden gelen başka haberlerde de trende bulunan gerillalardan birinin, acil yardım kolunu çekerek trenin ıssız ve dağlık bir alanda durmasını sağladığı ve ardından yüzlerce Maocu gerillanın treni ele geçirdiği kaydedildi.

Yolcu treninin TSİ 15.30'da seferine başladığı Hehegarha kasabasından 2 saat sonra varması gereken bir sonraki istasyona hiç ulaşamadığı belirtildi.