BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çavuşoğlu'ndan rekor referandum tahmini

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da Tosya Pilav Festivali'ne katıldı. Referandum anketleriyle ilgili soruları cevaplayan Çavuşoğlu, evet oranının giderek yükseldiğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması sonucunu yüzde 63 ‘Evet’ olarak tahmin ettiğini belirterek, şu anda anketlerde evet oranının yüzde 58’i geçtiğini söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, dün Bağcılar'da Tosya Pilav Festivali'ne katıldı. Burada gazetecilere konuşan Çavuşoğlu, "evet" oranını giderek arttığını söyledi. Yurt dışında şu anda oy kullanılan yerlerde yüzde 30'luk bir artış olduğunu belirten Çavuşoğlu, referandumdaki oy oranlarıyla ilgili de şunları söyledi:

“Yüzde 63 civarında bekliyorum. Geçenlerde Brüksel’de NATO toplantısı vardı. Bazı bakanlar kendi anketlerine göre yüzde 60’a ulaştığını söylediler. Ki onlar takip ederler. Ben de birkaç tanesine, ‘Sizin de katkınız oldu. Sağ olun’ dedim. Hayır yönünde yaptıkları çalışmalar ters tepti. Evet’i artırdı. ‘Sizin de katkılarınızla’ diye şöyle bir şakalaştık. Şu anda zaten yüzde 60’a yaklaştı. Yüzde 60’ı göreceğiz. İlk başladığında anketler 54’teydi. Daha sonra 56’ya vardı. Şu anda 58’i geçti. Kararsız oranı da düşüyor. Bakıyoruz, kararsızların büyük bölümü ‘Evet’e kayıyor.