BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den Sur'daki teröristlere ilaç!

Dicle Üniversitesi'ndeki FETÖ soruşturmasında iddianame tamamlandı. Gizli tanığın ifadelerine göre rektörlük, tıp fakültesinin depolarındaki ilaçlardan Sur'daki PKK'lılara ilaç göndermiş.

Abone ol

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi'ndek FETÖ/PDY terör örgütüne ilişkin soruşturmada savcılık iddianamesi tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve üç rektör yardımcısı hakkında 22,5 yıl hapis cezası istenirken, iddianamede örgütün PKK ile ilişkilerine de yer veriydi.

Dice Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili hazırlanan iddianame Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Örgütün akademik yapılanmasının ayrıntılı olarak anlatıldığı iddianemede,

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi depolarındaki bazı ilaçların Sur'da bulunan PKK terör örgütü mensuplarına gönderildiği belirtildi

PKK'nın etkin olarak yer aldığı üniversitede, örgüte karşı FETÖ'nün durumu lehine çevirdiği ve rektör atamasından sonra üniversitenin tamamında kadrolaştıkları belirtildi.

"KADROLARA ÖRGÜT MENSUPLARI YERLEŞTİ"

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın rektör olarak atanmasının ardından FETÖ/PDY terör örgütünün üniversite içinde faaliyete başladığına dikkat çeken savcı, örgüt mensuplarının yönetimde kritik noktalara atandığını belirtti. Mali kaynakların kullanıldığı ve yönetimde usulsüzlükler yapıldığını ifade eden savcı, örgütün maddi ve manevi desteğinin arttığını, böylece üniversitenin bir eğitim kurumundan çok FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından örgüt çıkarları için kullanılan bir kurum haline geldiğini belirtti.

GİZLİ TANIK: SUR'DA BULUNAN PKK'LILARA İLAÇ GÖNDERİLDİ

İddianamede üniversitede temizlik görevlisi olarak çalışan bir gizli tanığın ifadesi de yer aldı. Rektör Yardımcısı Aslan Bilici'nin kadrolaşmaya giderek 4B adı altında hastaneye bin 500'ün üzerinde FETÖ/PDY üyesi görevli aldığını belirten Gizli Tanık 'Aydınlık'ın ifadesi şöyle yer aldı:

"Üniversiteye alınan akademisyenlerin çoğunluğu FETÖ/PDY üyesidir. Dicle Üniversitesi ameliyathane kapasitesi düşünüldüğünde akla gelmeyecek sayıda ilaç stoku vardır. Bunların çoğu pahalı ve ulaşılması zor ilaçlardır. Ameliyathane ve acilde bulunan tıbbi malzemeler operasyonların devam ettiği sırada Sur'da bulunan PKK terör örgütü mensuplarına gönderildi. Bu açığın fark edilmemesi için ilaçların tarihi geçtiği için imha edilmiş gibi tutanak tutuldu."