BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yıldırım'dan PKK'ya referandum cevabı

Başbakan Binali Yıldırım, Kandil'in referandumda "evet çıkmasın, çıkarsa biteriz" sözlerine Kayseri'den cevap verdi. Yıldırım, "evet çıkacak Kandil bitecek" diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin önünü tıkamak isteyenlerin "hayır" cephesinde birleştiğini ve kampanyada sınır tanımadıklarını söyledi. Kandil'in de referandumda "Aman evet çıkmasın, evet çıkarsa biz biteriz" şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Yıldırım, referandumda evet çıkacak ve onlarda bitecek diye konuştu.

Yıldırım, dün Kayseri Valiliği ve Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Kayseri Şubesince, (MÜSİAD) düzenlenen yemekte kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın  "hayır" kampanyası

Bugün terörün güdümüne, sultasına giren parti orada, sokaklarda (Diyakbakır) dolaşamıyor.

etrafından buluştuğunu söyleyen Yıldırım, Avrupa'daki bazı ülkelerinde bu kampanyaya destek verdiğini belirtti. Bu ülkelerin PKK'nın ve FETÖ'nün yanında neden yer aldığı sorusunu CHP'nin iyi düşünmesi gerektiğini belirten Yıldırım şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini istemeyen bütün çevreler, 'hayır' kampanyasında sınır tanımıyorlar. Bakın Avrupa'ya, bölücü başının posterleri sokaklarda. Sokaklar ağzına kadar PKK, FETÖ sempatizanlarıyla taraftarlarıyla dolmuş taşmış, çıt çıkaran yok. Avrupa değerleri diye yıllardır bize nasihat çekenlerin gerçek yüzünü bir kez daha gördük.

"EVET ÇIKACAK, KANDİL BİTECEK"

Tam bir ittifak, şer ittifakı var. Kandil oradan bas bas bağırıyor, 'Aman evet çıkmasın, evet çıkarsa biz biteriz.' Buradan, Kayseri'den söylüyorum 'evet' çıkacak, onlar da bitecek. Onların kandillerini söndüreceğiz.

ERDOĞAN'IN DİYARBAKIR MİTİNGİ

İki yıl önce oralarda, bırakın bayrak sallamayı insanlar sizi, bir bakanı, görevliyi gördüğü zaman kapıyı kapatıp içeri girerdi. 'Aman terör örgütü görmesin, sonra hayatım tehlikeye girer.' Ama bugün meydanlarda, sokaklarda, bayrağını dalgalandıra dalgalandıra teröre lanet okuyor ve terörü en şiddetli şekilde kınıyor. Bugün terörün güdümüne, sultasına giren parti orada, sokaklarda dolaşamıyor. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Elhamdülillah. Ama bunu burada bırakamayız. Oradaki insanlarımıza bir daha hayal kırıklığı yaşatamayız. Asla hiçbir vatandaşımızı terörün insafına terk edemeyiz."