BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çavuşoğlu'ndan Arjantin'e FETÖ listesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'ye ilişkin güncellenmiş bir listeyi Arjantinli mevkidaşı Susana Malcorra'ya ilettiğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ terör örgütüyle ilgili Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra'ya güncellenmiş bir listeyi verdiklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, Arjantinde'de FETÖ'nün peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından, temaslarını AA ve TRT muhabirlerine değerlendirdi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin Çin’de düzenlenen G20 Zirvesinde ikili ilişkilere yeni bir enerji katmak, ilişkileri yoluna koymak ve işbirliğini güçlendirmek ve genişletmek için bir irade ortaya koyduklarını hatırlattı.

"ERMENİ MESELESİNİN İLİŞKİLERİMİZİ REHİN ALMASINI İSTEMİYORUZ"

Çavuşoğlu, "Yıllardır ilişkilerimizi etkileyen Ermeni meselesinde de düşüncelerimizi açıkça söyledik. Esasen hükümetin, dışişleri bakanlığının ve Bakan Susana Malcorra’nın bu konudaki tutumunu da takdirle karşılıyoruz." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, soykırımın jenerik değil, hukuki bir tabir olduğunu vurgulayarak, daha önce Birleşmiş Milletler’de (BM) uzun süre görev alan Arjantinli mevkidaşı Malcorra’nın BM’nin ilgili konvensiyonu dahil tüm hukuki boyutları çok iyi bildiğini söyledi. Çavuşoğlu, “O nedenle sergiledikleri tutumu da takdirle karşılıyoruz. Böyle bir konunun ilişkilerimizi rehin almasını istemiyoruz. Bunu da kendilerine söyledik.” dedi.

"BURADA DA FETÖ'NÜN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Türkiye’nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili düşüncelerini de Arjantinli mevkidaşı Malcorra’ya aktardığını belirten Çavuşoğlu, "New York’ta kendisine liste vermiştim. Bugün güncellenmiş listeyi de verdim." dedi.

Arjantin Uluslararası İlişkiler Konseyi’nde (CARİ) katıldığı toplantıda da FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, bulunduğu her ülke için tehdit olduğunu vurguladığını söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Kendilerinin özellikle finansal aktivitelerinin, gelirlerinin nereden geldiğine dair incelemenin yapılması gerektiğini, burda kurdukları iş adamları derneğinin Türkiye ile hiçbir ilgisinin olmadığını ve tam tersi Türkiye'de kapatıldığını da vurguladık. Listeyi tekrar verdik. Hangi tedbirleri almaları gerekir, bu konudaki beklentilerimizi söyledik. İstihbaratlarımız ve ilgili kurumlarımız arasında da diyaloğu daha iyi sağlamamız lazım ki bilgi alışverişi de olsun. Burada da FETÖ'nün peşini bırakmayacağız."