BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da son dakika ünlü restoranda silahlı saldırı

İSTANBUL'da Anadolu Hisarı'ndan gelen son dakika haberine göre ünlü bir restoranda silahlı saldırı düzenlendi.

Abone ol

İSTANBUL Beykoz Anadolu Hisarı'ndaki ünlü bir restoranda silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Olayın terör saldırısı olmadığı belirtilirken 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.Saldırganın, 12 yıl önce işlenen bir cinayet nedeniyle söz konusu şahsı öldürdüğü iddia ediliyor.

İddialara göre, saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, 12 yıl önce babasını öldüren kişiyle söz konusu restoranda karşılaşan saldırgan ateş açtı, şahsı vurdu.

Saldırıda bazı vatandaşların da yaralandığı iddia ediliyor.

Yaralılardan ikisi özel bir hastanede tedavi altına alınırken, saldırıya uğrayan şahsın Ümraniye Devlet Hastanesi'ne götürülürken yolda hayatını kaybettiği belirtiliyor.


SİLAHINI MASAYA KOYUP SU İÇTİ

Görgü şahidi bir vatandaş, "Biz bir kafede oturuyorduk. Karşı restoranda silah sesleri duyduk. Vuran şahıs zannedersem oturdu. Sigarasını yaktı, suyunu içti, silahı masaya koydu. Polisin gelmesini bekledi. Vurulan kişiyi görmedik. Ambulanslar geldi, hastaneye kaldırıldılar" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göreyse olay alacak verecek meselesinden kaynaklandı. Bir diğer iddia ise saldırganın 12 yıl önce babasını vuran kişiyle karşılaştığı yönünde.


SALDIRININ NEDENİ İÇİN FLAŞ İDDİA

Hüseyin Saral 2005 yılında Roma’da bir restoranda öldürülmüştü. Büyüksarıoğlu, o dönem Sedat Şahin’e istihbarat toplamakla suçlanmıştı. Beykoz'daki saldırının bu cinayetle ilgili olduğu iddia ediliyor.

RESTORANDAN AÇIKLAMA

Olayın yaşandığı restorandan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Anadolu Hisarı şubemizde iki müşteri arasında gerçekleşen husumet polisin müdahalesi ile sonuçlanmıştır. Big Chefs Anadolu Hisarı şubemizde yaşanan bu üzücü olay diğer misafirlerimize intikal etmemiş olup, hayat Big Chefs’ de güvenli bir şekilde devam etmektedir.